Vera Cruz (1954): Najbolji filmovi Roberta Aldricha

Vera Cruz (1954): Najbolji filmovi Roberta Aldricha
Photo: YouTube Matt Prescott

Ispod možete pročitati kratak opis za avanturu, akciju i vestern film Vera Cruz, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Vera Cruz

Godina filma: 1954

Filmski žanr: Akcija, avantura, vestern

Režija: Robert Aldrich

Uloge: Sara Montiel, George Macready, Morris Ankrum, Cesar Romero, Burt Lancaster, Gary Cooper i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Nakon američkog građanskog rata, plaćenici putuju u Meksiko kako bi se u svojoj revoluciji borili za novac.
Bivši vojnik i gospodin Benjamin Trane upoznaje naoružanog napadača i ubojicu Joea Erina i njegove ljude, a zajedno ih angažiraju car Maximillian i markiz Henri de Labordere kako bi otpratili groficu Marie Duvarre do luke Vera Cruz.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Snake Eyes G.I. Joe Origins (2021): Akcijski filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Robert Aldrich

Robert Aldrich (Cranston, Rhode Island, 9. kolovoza 1918. – Los Angeles, Kalifornija, 5. prosinca 1983.) je bio američki filmski redatelj.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Vera Cruz i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: