Duhovna energija se može obnoviti rukama

Vaša duhovna energija zrači iz vašeg tijela i daje vam blistavi sjaj ili auru. Taj sjaj je vidljiv vama ili na drugima. Možete ga čak i osjetiti kako sa vašeg lica zrači u okolinu.

Duhovna energija se može obnoviti rukama
Moć iscjeljivanja je u svakome od nas. Kad se porežemo, naše tijelo popravlja ranu. Sanira oštećenje. Kad plačemo, naša srca i um se smiruju i tješe nas. Svi u sebi imamo tu inicijalnu sposobnost iscjeljenja, samo trebamo zapamtiti da je tamo.

Naša su tijela nevjerojatna umjetnička djela. Čak i sada, dok sjedite i čitate ovaj napis, u njima se događaju na stotine tisuća procesa koji ga održavaju funkcionalnim i spremnim za život.

Takav inteligentan stroj poput tijela treba hranu, njegu i zaštitu i zbog toga je važna zdrava prehrana, vježba, svježi zrak, hidratacija, dovoljno sna. To je ključno, ali također, tu je i nešto drugo što ne smijemo zanemariti; naša duhovna strana koju također trebamo nahraniti i njegovati.

Zapravo, mogli biste jesti najzdraviju hranu na svijetu i vježbati svaki dan, ukoliko niste u skladu sa svojim duhovnim “ja” nikada nećete biti istinski zdravi.

Sjaj

Vaša duhovna energija zrači iz vašeg tijela i daje vam blistavi sjaj ili auru. Taj sjaj je vidljiv vama ili na drugima. Možete ga čak i osjetiti kako sa vašeg lica zrači u okolinu. O toj auri treba brinuti, njegovati je, hraniti i štititi kao i vaše fizičko tijelo, no često je zanemarujete ili ignorirate. Najčešće se radi o potpunom propuštanju usklađivanja sa svojim duhovnim dijelom, i nimalo ne poštujemo svoju energijsku snagu.

A upravo ta energijska snaga vlada našom intuicijom. Ta je duhovna energija naš unutarnji kompas koji nam pomaže u spajanju s nečim većim od nas samih, pomaže nam i vodi nas kroz sve životne odluke koje donosimo.

Ukoliko se, bez obzira što svake noći spavate sedam sati, osjećate iscrpljeno, ukoliko se borite da pronađete neku radost iako je u vašem životu sve u redu – možda trebate reorganizirati i obnoviti svoju duhovnu energiju.

Obnova

Drugi znakovi da je vrijeme da se obnovi duhovna energija:

  • Osjećaj da ste izvan svega ili na mjestu kojem ne pripadate.
  • Nedostatak entuzijazma iako postižete svoje ciljeve u životu.
  • Osjećaj nedostatka svrhe.
  • Želja da osjetite, vidite i shvatite život na dubljoj i bogatijoj razini.
  • Osjećaj neprekidnog stresa i nesigurnosti.

Moćan način da se obnovi duhovna energija je samoiscjeljenje.

To je nešto što mogu svi, a evo kako funkcionira:

KORAK 1

Pronađite mirno tiho mjesto na kojem vas neće nitko uznemiravati, i lezite na tlo ili sjednite u stolici. Naslonite se i opustite tijelo. Zatvorite oči i udahnite pet udisaja. Budite sigurni i dišite duboko u trbuh, a ne samo u grudi.

KORAK 2

Približite posve ruke i nježno pritisnite vrhove prstiju i dlanove obje ruke. Podignite ruke kako bi mogli dodirnuti sredinu čela ili treće oko i zatim ih spustite kako bi mogle dotaknuti srce. Vaše čelo i područje prsa sadrže dvije snažne čakre, odnosno treće oko i srčanu čakru, i ta će kretnja pomoći u njihovoj aktivaciji.

NE PROPUSTI  Pjesma nad pjesmama 1: Biblija i Stari zavjet

KORAK 3

Sada nježno počnite trljati ruke jednu o drugu dok se ne stvori nešto topline. Smjestite svoju desnu ruku preko srca, a lijevu na pupak. Ponavljamo, to su moćne čakre koje će biti napunjene energijom preko vaših dlanova.

KORAK 4

Oči neka budu i dalje zatvorene, vizualizirajte iscjeljujuću bijelu svjetlost koja je s vaših ruku poslana u vaše tijelo. Promatrajte tu svjetlost kako putuje u vaše tijelo i iscjeljuje, obnavlja i preusmjerava snagu i život u sve vaše energetske centre.

Vizualizirajte kako svjetlost prolazi dolje niz bedra sve do prstiju na stopalima, a zatim se penje do samog vrha vaše glave. Možete čak vizualizirati bijelu svjetlost kako blista s vašeg tijela i oko vas stvara zaštitni sjaj.

KORAK 5

Kad osjetite da ste primili dovoljno bijele svjetlosne energije, otvorite oči i nježno protresite ruke. Ustanite i nježno protresite tijelo ili napravite par vježbi za istezanje kako bi pokrenuli cirkulaciju krvi.

KORAK 6

Popijte veliku čašu vode i budite sigurni da ste unijeli dovoljno tekućine za ostatak dana. To je brz i laki način za slanje energije iscjeljenja u vaše tijelo i pomoći će vam da trenutačno obnovite svoju duhovnu energiju. Kako bi bili što uspješniji, odvojite svakoga dana barem petnaestak minuta za sebe i ovaj postupak.

Nesmetano kretanje energije uz pomoć – ljubavi

Kako punimo svoje tijelo energijom? Konzumiramo hranu, ugljikohidrate, masti i proteine, kada je riječ o fizičkoj razini, no na duhovnoj se hranimo komunikacijom sa okolinom i Univerzumom.

Naše emocije spajaju se sa energijom koja struji kroz sve oko nas i primaju vibracije na svim nivoima. Kako emitiramo, tako i privlačimo, stoga je za sreću i mir duše potrebno da fino podesimo svoj energetski kompas.

Stručnjaci za duhovne teme uporno govore kako ljubav privlači ljubav, odnosno koliko ljubavi dajemo, toliko je primamo. Ponavljaju kako ne treba biti opterećen negativnim mislima, jer one stvaraju teret, i privlače negativne situacije u naš život. Kako je svaka emocija izvor energije, tako je i ljubav živa energija i jedna od najmoćnijih sila koje postoje.

Usklađivanje emocija u situacijama koje su izazovne predstavlja kušnju, ali i mogućnost stvaranja sretne stvarnosti. Prihvaćanjem okolnosti, mijenjanjem sebe i prilagođavanjem, uspjet ćemo postići spokoj i energija će neometano strujati, no upornim i tvrdoglavim inzistiranjem na nečemu što je proizvod neke davne želje, prisile ili potrebe biti ćemo sve dalje – a energija će zastati.

Ljubaznost i osmjeh su besplatni

Osnovni uvjet protoka energije emocija je konstantno davanje ali i primanje. Ovo se, naravno, ne odnosi samo na našeg partnera ili bliske članove obitelji nego na cijelu našu okolinu. Davanje ljubavi ne košta, kao što ni osmjeh nema cijenu. Ljubaznost je besplatna, kao i srdačnost i spremnost za pomaganje. Na žalost, danas ljude pretjerano zanima profit, materijalna korist, pa su česte osvetoljubive misli u trenucima kada smatramo da nam je nanesena nepravda. Svi navodno preziremo egoizam i pohlepu, a opet, u svima nama nazire se klica istih.

NE PROPUSTI  Ezra 2: Biblija i Stari zavjet

Gdje je ljubav, ona prava, nesebična i bezuvjetna, koja ne traži ništa za uzvrat i baš zato dobiva? Uobičajeno je procjenjivati jesmo li dobili proporcionalno onome što smo u ljubavi ili nekom odnosu dali, no može li se uopće očekivati da se energija ljubavi i bliskosti ponaša po pravilima matematičke formule? Teško! Stvaranjem misli kojima nekome želimo zlo samo zato jer to smatramo pravednim ishodom (subjektivan osjećaj, naravno) dolazi do nakupina negativne energije, a ona blokira onu pozitivnu i to na duži rok.

Oj živote, gorak li si!

Život je mnogima gorak, a svi ga želimo što dulje živjeti. Svaka situacija u koju nas život stavlja vodi nas do neke druge i trebali bismo biti zahvalni – upravo je zahvalnost onaj suptilni otvarač srca. Zahvalnost razvija suosjećanje, a suosjećanje potiče na pomaganje. Zaboravite prošlost, praštajte, živite u sadašnjem trenutku. Sve vaše brige sutra će biti prošlost. Ipak, lakovjeran stav kako niste krivi za svoje postupke, jer vam ih je uvjetovala sudbina ili život, nije ispravan. Vi donosite odluke, i tu se pouzdajte u svoj razum.

Volite druge ljude, ali i sebe. Staviti sebe na posljednje mjesto i pritom to naglašavati govori da ste sebi na prvom mjestu, ma što činili. Razvijajte se duhovno – prihvatite sebe, ali pokušajte ispraviti ono što vam stvara probleme u odnosima.

Zašto je post zdrav za dušu?

I dušu je potrebno detoksicirati. Suzdržavanjem od hrane možete pomoći sami sebi ukoliko patite od simptoma tjeskobe. Neovisno o tradiciji i povezivanju posta, odnosno suzdržavanju od hrane, u religiji ta se navika smatra korisnom kako za tijelo, tako i za dušu. Prije Uskrsa, u katoličkom se kalendaru pojavljuju dva dana posta – Čista srijeda ili Pepelnica odnosno početak Korizme, te Veliki petak uoči Uskrsa.

U Islamu je post Ramazan i traje 30 dana, a posti se svakodnevno od izlaska do zalaska sunca. Iako se tijekom posta koriste postojeće zalihe energije, osjećat ćete se kao da sami imate više energije. Uzrok toga je ispuštanje endorfina iz organizma, kako bi se stimulirala aktivnost. Tijekom posta pripazite na hidrataciju: zdrava odrasla osoba trebala bi dnevno popiti do 3 litre vode. K tomu, post utječe na poboljšanje sna i raspoloženje, posebno ako post traje sedam dana. Naime, istraživanje je pokazalo kako od drugog do sedmog dana dolazi do velikog skoka i popravljanja raspoloženja kod osoba koje pate od nedostatka volje i drugih simptoma depresije i tjeskobe.

Možda će vas zanimati i ovo: