Aspirin, maron i vitamin E

U ovoj objavi možete pročitati neke male zanimljivosti kada su u pitanju aspirin, maron i vitamin E. Nadamo se da će vam objava biti zanimljiva i da ćete u komentarima reći neko svoje mišljenje.

Aspirin, maron i vitamin E
Ako redovito unosite u tijelo vitamin E i betakaroten, pomažete svom srcu da se lakše odupre bolestima.

Aspirin

Redovito uzimanje aspirina ili njemu sličnih preparata može preventivno djelovati protiv pojave raka. Taj je podatak objavio njemački istraživački centar za bolesti raka. Klinička ispitivanja u brojnim zemljama su pokazala da bolesnici s dobroćudnim crijevnim polipima rjeđe obolijevaju od raka ako uzimaju acetilsalicilnu kiselinu, a ona je djelotvorni sastojak aspirina. Ova kiselina djeluje protiv raka crijeva na sličan način kao i pri suzbijanju bolova ili sprječavanju srčanog udara. Ona priječi pojavu hormona koji potiču u tijelu upalne procese. Stručnjak za rak Friedrich Marks upozorava, međutim, da nekontrolirana, dugotrajna uporaba aspirina izaziva teške nuspojave koje mogu biti uzrokom krvarenja u želucu ili oštećenja bubrega.

Maron

Još je slavna Hildegard von Bingen, njemačka benediktinka iz 11. stoljeća, poznata između ostalog, po brojnim medicinskim i znanstvenim raspravama onog vremena, upozoravala da kesteni maroni pomažu pri raznim bolestima, kao što je ona zapisala: “Kad bole jetra, razdrobi maron i stavi ga u med. Jedi od tog meda i tvoja će jetra ozdraviti!” Ovo iskustvo Hildegard von Bingen danas koristi medicina, ali i pristojni iscjelitelji.

Vitamin E

Ako redovito unosite u tijelo vitamin E i betakaroten, pomažete svom srcu da se lakše odupre bolestima. To su utvrdili finski znanstvenici. Osobe koje su uzimale vitamin E imale su u krvi manje kolesterola, a ovapnjenje žila sporije se odvijalo. Taj je vitamin posebno značajan za žene, koje i inače češće boluju od srčanih bolesti.

Da li vam se sviđa ova objava?

VAŽNA NAPOMENA: Ova objava je isključivo informativnog karaktera. Za bilo kakav savjet, dijagnozu ili liječenje obavezno se obrtite svome liječniku!

Možda će vas zanimati i ovo: