Avanturistički filmovi: Land of Doom (1985)

Avanturistički filmovi: Land of Doom (1985)
Photo: YouTube VHS ninja

Ispod možete pročitati kratak opis za film Land of Doom. Ako vas zanimaju još neki avanturistički filmovi ili neki drugi filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Dobri avanturistički filmovi: Land of Doom

Godina filma: 1985

Filmski žanr: Znanstvena fantastika, avantura, triler

Režija: Peter Maris

Uloge: Deborah Rennard, Daniel Radell, Robie Stein i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Zemlju je opustošio nuklearni rat, a feministička ratnica prisiljena je pridružiti se vojniku na svom putu kako bi pronašla “raj” dok se bore protiv skupina razbjesnjenih bandita.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati. Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Land of Doom i ako jeste, koja je vaša ocjena filma i koji su vam najbolji avanturistički filmovi koje ste pogledali do sada? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: