Black Island (2021): Najbolje drame, misterije i trileri

Black Island (2021): Najbolje drame, misterije i trileri
Photo: YouTube Xor Movie

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, misteriju i triler Black Island, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Black Island

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Drama, misterija, triler

Režija: Miguel Alexandre

Uloge: Philip Froissant, Mercedes Müller, Alice Dwyer, Hanns Zischler i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Black Island je njemački film iz 2021. godine u režiji Miguela Alexandrea. Nakon tragične smrti njegovih roditelja, maturant Jonas živi s djedom na otoku u Sjevernom moru. Vrijeme je novih početaka, vrijeme prve ljubavi.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

NE PROPUSTI  After Love (2020): Najbolji filmovi drame

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Black Island i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.