Bijela magija za novac, sreću i posao

Mnogi kažu da je magija energija, koja nije ni crna ni bijela magija, već onakva kakvi je sami kanaliziramo! Po jednoj staroj definiciji, široko prihvaćenoj u srednjem vijeku, magija je skup metoda, postupaka i tehnika čiji je cilj da se utječe na zbivanja i ljudska bića. Novija određenja magije naglašavaju subjektivne momente. Tako je po Aleisteru Crowleyu “magija sposobnost izazivanja promjena u skladu sa osobnom voljom”, a za D. Foèun, čiju definiciju usvaja većina suvremenih hermetista, “magija je sposobnost izazivanja promjena u osobnoj svijesti”.

Magija može biti: a. evolutivna (dobra, pozitivna ili bijela magija) i involutivna (zla, negativna ili crna); b. magija po dodiru i homeopatska odnosno magija po simboličkom kontaktu; c. spekulativna ili teoretska i operativna ili praktična magija. Osnova magije je postulat o vezi izmeðu subjektivnih stanja i objektivnih zbivanja. Smatra se da postoji sinhronicistički odnos između psihičkih stanja i zbivanja u objektivnom svijetu. Veza između ta dva suprostavljena pola je astralni svijet ili svijet emocionalnih energija…

Bijela magija za novac, sreću i posao
Magije

Bijela magija: Evo jedne čarolije koji mogu svi koristiti za ispunjenje želja

Da bi vam se neka želja ispunila, nabavite jedan cvijet, nešto što predstavlja poklon prirode. Držite ovaj dar uz sebe. Lagano izbrojite od deset do jedan, pa zamišljajte da je zatvaranje vaših očnih kapaka kao da latice cvijeta blago padaju na mirnu vodu, a onda se oslobodite briga i kažite da je život lijep (možete to i glasno izgovoriti), opustite se i odmorite. Upotrijebite svoju maštu da biste dospjeli u svoju unutrašnju sigurnu bašću. Jednostavno vizualizirajte sliku ili osjećanje te stvarne unutrašnje bašće.

Kapija od kovanog željeza otvara se pred blistavom stazom, dok vi lagano šetate po ugodnom suncu, osjećate se sigurni, sretni i opušteni. Dolazite do jednog kruga od kamenja, okruženog cvijećem i bogatstvima prirode. U središtu tog kruga ćete pronaći bunar želja, prekriven poludragim kamenjem i bistrim kristalima. Približite se bunaru i poželite svoju želju, pa bacite kamenčić u bunar. Čujte kako kamen pada u hladnu vodu. Polako se vratite do željezne kapije, udahnite duboko nekoliko puta, pa lagano otvorite oči. Popijte nešto. Ponavljajte ovo 10 dana zaredom ako uopće bude bilo potrebno.

Znamenje

Možete napraviti jednostavan “mjerač znamenja” tako što ćete nabaviti jednu bocu sa dugim grlom i čašu. Postavite bocu naopačke na vrh čaše koja je ispunjena vodom. Nivo vode treba da bude toliki da voda samo dodiruje grlo boce. U skladu sa vremenom, nivo vode će rasti ili opadati. Najbolje vrijeme za obavljanje neke čarolije je kada je nivo vode nizak, jer je to vrijeme kada negativnih iona ima mnogo, pa bijela magija ima otvoren put.

Šansa

Za dobijanje zlatne šanse, nabavite jedan ključić, obojajte ga zlatnom bojom, pa ga zatim nosite oko vrata tijekom mjesec dana. Započnite da ga nosite u vrijeme mladog Mjeseca – pa ćete vidjeti.

Traganje

Da biste krenuli novim smjerom u svom životu, odaberite neki dan da odete na izlet- ponesite sa sobom neku torbu ili ranac u koji ćete sakupiti razne predmete tijekom svoje šetnje kroz prirodu. Važno je da upotrijebite svoju maštu i da improvizirate uz pomoć predmeta koje pronađete. Morati ćete da zamišljate da ste mađioničar – poznavatelj tarota. Biti će vam potrebno da pronađete:

NE PROPUSTI  Sanjarica za slovo P: Tumačenje snova po abecedi

a) pehar b) palicu c) mač d) novac ili neki drugi predmet, simbol iz tarot karata. Možda ćete zaista i pronaći neki pravi pehar ili novčić, ali imajte na umu da improvizirate gdje god je to potrebno. Kada budete sakupili sve ove artikle, možete se vratiti kući i proučiti to što ste pronašli. Pažljivo pregledajte sve te predmete, pa ćete pronaći oznake i simbole, koji će vam na osnovu tumačenja tarota pružiti sliku o tome kakve će biti tendencije u vašoj budućnosti i kojim putem da idete. I ne samo to, već ćete stjecanjem “pribora ove umjetnosti” privući sreću i dobru sudbinu!

Pročišćavanje

Za pročišćavanje ili osvježavanje neke ljubavne veze, uzmite jednu cipelu svoje omiljene osobe i jednu svoju cipelu, pa poslije tri sata zamijenite sapune. Ovim će započeti proces pročišćavanja.

Proročanstvo

Za primanje informacija o nekom određenom događaju ili periodu u budućnosti, zapalite jednu bijelu svijeću i ispišite na listu papira (najbolji je pergament) detalje o tome što želite da saznate. Spalite taj papir, ali uzmite pepeo. Puhnite u svijeću da je ugasite. Zakopajte pepeo blizu nekog drveta – odaberite drvo koje izgleda jako zdravo. Uzmite jedan list ili manju granu sa tog drveta. Kada budete željeli da sanjate o tom događaju, periodu ili ishodu neke situacije i sl. stavite taj list ili granu ispod svog jastuka te noći. Koristite ovo najviše tri noći nakon rituala.

Privlačenje

Da biste privukli nečiju pažnju ili je “prikovali” pogledom, dok razgovarate sa tom osobom, gledajte u sredinu njenog čela kada joj se obraćate. Zatim je pogledajte u oči, pa naizmjenično gledajte u te dvije različite fokusne točke. Ovu čaroliju sprovodite samo kada postoji neki iskreni i neiskvareni razlog za privlačenje pažnje te osobe, inače će ta bijela magija imati negativan efekt na vas.

Potrebe

Da biste dobili sve što vam je potrebno, uzmite dva manja novčića, pa ih operite u tekućoj vodi. To može biti voda sa slavine, ali bi bilo bolje kada biste pronašli neki potok ili rijeku. Ovo je prvi dio procesa pročišćavanja novčića. Zatim morate zapaliti jednu bijelu svijeću, pa ćete svaki od novčića provući kroz plamen po tri puta, izgovarajući naglas svoju želju ili potrebu. Onda trebate nositi svaki od ovih novčića u po jednoj cipeli. Novčić u lijevoj cipeli treba biti okrenut prema gore pismom, a u desnoj cipeli glavom. Trebalo bi da ubrzo otkrijete kako vam se sve potrebe zadovoljavaju.

Polet

Za uvećanje vešeg poleta u životu, napišite na listu papira da ste otvoreni za ovo, kao i za sve pozitivne izmjene koje možete blagoslovljeno unijeti u svoj život. Uzmite par cipela koje najčešće nosite. Spalite onaj list papira, pa protrljajte pepeo po đonovima tih cipela. Ovo će imati moćan efekt na vašu podsvijest, pa će vas privući u situaciju koja vam je potrebna.

NE PROPUSTI  Strah od negativnog i ograma

Pitanje

Za dobijanje odgovora da ili ne na neko pitanje, idite na ulicu, pa pogledajte prvu registarsku tablicu koju vidite. Upotrijebite narednu šifru: ako u registarskom broju postoji cifra pet, onda je odgovor da. A ako je nema, odgovor je ne. Možete i sami smisliti svoju osobnu šifru, i nemojte ovakvo predviđanje obavljati češće nego jednom nedjeljno, jer će ono postajati sve manje moćno što ga češće budete koristili. Šifru za prepoznavanje odgovora da i ne možete potražiti svugdje gdje postoje brojevi – karta za bus na primjer i sl.

Bijela magija protiv crne magije

Za odbranu od crne magije, negativne energije, ljudi, stavite manju traku od aluminijske folije na svoja ulazna vrata, tako da strana koja se presijava bude okrenuta prema vani. Ovo simbolizira kako vaša vrata odbijaju sve loše vibracije koje pokušavaju da uđu u vaš dom. Zapamtite da, ukoliko volite ljude i opraštate im, loše vibracije za vas uopšte neće ni postojati. NAJMOĆNIJE SREDSTVO za odbranu od mračnih sila jeste IGLA koja se postavlja sa unutrašnje strane praga ulaznih vrata, vrhom ka vani!!! Ovako se štite mnogi magovi i veoma je efikasno, dok za žilet ne smijete ni da pomislite!!!

Novac 1

Za dobijanje novca, zapalite jednu bijelu svijeću, pa ispišite na listu papira koliko novca želite, i za koju svrhu želite taj novac. Zatim dodajte “za dobrobit i ljubav svih”. Zaokružite cifru koja pokazuje koliko novca želite. Presavijte taj papir, puhnite u svijeću da je ugasite, a papir čuvajte u svom novčaniku naredna tri mjeseca.

Novac 2

Za privlačenje novca, napravite ili kupite malu kartonsku piramidu. Ispod nje postavite malo sitniša i nekoliko papirnih novčanica. Stavite tu piramidu u kut sobe. Promatrajte je po nekoliko minuta svakoga dana, ali je nemojte podizati. Nastavite da to činite. Time stvarate veoma moćan magnet za privlačenje novca.

Novac 3

Uzmite poveći komad kartona i napravite na njemu kolaž od novčanica. Započnite sa samo jednom novčanicom, koju ćete zalijepiti na taj karton, pa svakoga dana dodajte po jednu novu novčanicu. Koristite i neke druge valute, sve dok čitav karton ne bude prekriven novčanicama. Kada ovo završite, dajte da se taj karton urami kao slika i zakačite ga na zid. Ovaj magnet za novac privući će bogatstvo u vaš život. Pogotovo ako na jugoistoku držite akvarij sa devet zlatnih ribica, od kojih je jedna crna-simbolično!

IZVOR: esotericism-esoteric.blogspot.com

VAŽNA NAPOMENA: Ovaj članak je isključivo informativnog karaktera. Mi sa portala Zabavni NET ne podržavamo niti jedan oblik bilo koje magije!

Možda će vas zanimati i ovo: