Arlington Road (1999): Film Jeffa Bridgesa

Arlington Road (1999): Film Jeffa Bridgesa
Photo: YouTube 2663KinkyCyborg

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, triler, misteriju, akcijski i kriminalistički film Arlington Road (Građani opasnih namjera), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Arlington Road

Godina filma: 1999

Filmski žanr: Akcija, drama, triler, krimić, misterija

Režija: Mark Pellington

Uloge: Mason Gamble, Stanley Anderson, Robert Gossett, Lin Oeding, Jeff Bridges, Joan Cusack i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

U predgrađu Restona u Virginiji, profesor američke povijesti na Sveučilištu George Washington, Michael Faraday, nakon tri godine još uvijek oplakuje smrt svoje supruge, agentice FBI-ja Leah Faraday. Iako je u dobrim odnosima s Leinim bivšim partnerom, Whitom Carverom, i agencijom općenito, Michael želi da agencija barem prizna svoju odgovornost za njezinu smrt u vršenju dužnosti.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Dear Evan Hansen (2021): Drame i mjuzikli

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Arlington Road i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: