Biografija Charlesa Bukowskog – Biografije poznatih

Biografija Charlesa Bukowskog - Biografije poznatih
Životopis

Ispod je kratka biografija Charlesa Bukowskog, poznatog američkog književnika njemačkih korijena. Ako vas zanimaju još neke biografije poznatih iz Hrvatske ili svijeta, upišete u pretragu npr. “Biografija Kolinde Grabar Kitarović” ili “Kolinda Grabar Kitarović” i kliknete “Search”. Ako u ovoj web stranici postoji biografija tražene osobe, to će vam se automatski prikazati u rezultatima pretrage. Ako vas zanima, možete pročitati nešto o pametnim ženama.

Kratka biografija Charlesa Bukowskog

Charles Bukowski je rođen 16. kolovoza 1920. godine u Andernachu (Njemačka) a umro je 9. ožujka 1994. u San Pedru (SAD). U svojoj ranoj mladosti Bukowski je bio sramežljiv i povučen. To je bio rezultat zato jer su ga maltretirali njegovi vršnjaci i radi toga što ga je otac tukao. U ranim tinejdžerskim počinje piti alkohol koji će ga i kasnije tijekom života definirati kao osobu i pisca-“This is going to help me for a very long time” – kako je sam pisao. Nakon završetka srednje škole Los Angeles High School, upisuje Los Angeles City College. Tijekom studija uzima kolegije iz umjetnosti, novinarstva i književnosti. 9 ožujka.1994 god. je umro u leukemije u 73.godini života, nedugo nakon što je završio zadnji roman Pulp.

Stil pisanja

Stil pisanja Bukowskog je bio pod velikim utjecajem socijalnog, kulturalnog i gospodarskog stanja grada Los Angeles. U svojim djelima je opisivao živote običnih siromašnih ljudi, alkohol, odnose sa ženama, te sve nedostatke i poteškoće posla kao takvoga. Bukowski je napisao na tisuće pjesama, stotine kratkih priča i šest romana, sve u svemu više od šezdeset knjiga.

KOMENTIRAJTE CHARLESA BUKOWSKOG

NE PROPUSTI  Biografija Franka Sinatre - Biografije poznatih

Možda će vas zanimati i ovo: