Christopher Columbus: The Discovery (1992)

Christopher Columbus: The Discovery (1992)
Photo: YouTube sonysloba

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, avanturu, biografski i povijesni film Christopher Columbus: The Discovery (Kristofor Kolumbo: Otkriće), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Christopher Columbus: The Discovery

Godina filma: 1992

Filmski žanr: Drama, biografija, avantura, povijesni film

Režija: John Glen

Uloge: Branscombe Richmond, Hugo Blick, Michael Gothard, Georges Corraface, Marlon Brando, Benicio del Toro, Tom Selleck i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Genoanski moreplovac Kristofor Kolumbo sanja da pronađe alternativni put za plovidbu do Indije, putujući na zapad umjesto na istok, preko neotkrivenog oceanskog mora. Nakon što nije uspio pronaći podršku od Portugalaca, odlazi na španjolski dvor kako bi zamolio kraljicu Isabellu i kralja Ferdinanda za pomoć. Nakon što je preživio mučenje od strane šefa španjolske inkvizicije Tomasa de Torquemade, na kraju dobiva blagoslov kraljice Isabelle i isplovljava u tri broda kako bi otputovao u nepoznato. Usput se mora nositi s sabotažom portugalskih špijuna i pobunom posade.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Christopher Columbus: The Discovery i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: