Biografija Mirka Filipovića – Biografije poznatih

Biografija Mirka Filipovića - Biografije poznatih
Životopis

Ispod je kratka biografija Mirka Filipovića, poznatog hrvatskog borca mješovitih borilačkih vještina. Ako vas zanimaju još neke biografije poznatih iz Hrvatske ili svijeta, upišete u pretragu npr. “Biografija Stephena Kinga” ili “Stephen King” i kliknete “Search”. Ako u ovoj web stranici postoji biografija tražene osobe, to će vam se automatski prikazati u rezultatima pretrage. Ako vas zanima, možete pročitati nešto o jogi za lice.

Kratka biografija Mirka Filipovića

Mirko FilipovićCro Cop” je rođen 10. rujna 1974. godine u Vinkovcima (Hrvatska). Do Domovinskog rata RH je odrastao u selu Privlaka kod Vinkovaca gdje je završio osnovnu školu. Nakon završene osnovne škole 1989. godine upisuje se u Gimnaziju u Vinkovcima, a radi ratnih zbivanja i agresije na RH, treći razred je pohađao i završio u Varaždinu. Nakon toga se vraća u Vinkovce i u svojoj vinkovačkoj Gimnaziji završava četvrti razred 1993. godine.

Nakon Gimnazije odlazi u Zagreb gdje se upisao na Policijsku akademiju. Za to vrijeme se posvetio treniranju borilačkih vještina te sudjeluje na natjecanjima u Hrvatskoj i Europi. Nakon uspješnog završenja akademije postaje pripadnik specijalne policije RH – ATJ Lučko. Radi posvećenosti sportu i postizanju sve boljih rezultata, 2000. godine odlazi iz MUP-a. Postaje profesionalni borac ultimate fighta te započinje svoju uspješnu karijeru.

U svojoj bogatoj profesionalnoj karijeri je ostvario 38 pobjeda (28 nokauta, 6 predaja, 4 odluke sudaca), 11 poraza (5 nokauta, 3 predaje, 3 odluke sudaca), 2 neodlučene borbe i 1 nevažeću borbu. 1. ožujka 2019. godine Mirko Filipović je priopćio da prestaje sa natjecanjima u borilačkim sportovima jer je u veljači 2019. godine pretrpio moždani udar.

KOMENTIRAJTE MIRKA FILIPOVIĆA

NE PROPUSTI  Biografija Ivane Brlić Mažuranić - Biografije poznatih

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.