Bore na čelu i kako ih se muškarci rješavaju?

Bore na čelu i kako ih se muškarci rješavaju?
Zdravlje čovjeka i tretmani protiv bora

Bilo da vaša koža prerano stari u vašim dvadesetima ili razvijate fine linije u četrdesetima, bore na čelu nisu nikome dobrodošle. Žene se često bore protiv toga čitavim arsenalom proizvoda za njegu koža i facijalnih tretmana. Međutim, muškarci su često rezervirani kada su u pitanju kozmetički proizvodi i tretmani. Na sreću, s nekoliko jednostavnih tehnika, muškarci mogu prevenirati, tretirati i riješiti se bora na čelu.

Bore na čelu: 1. korak

Svakodnevno hidratizirajte kožu sa kvalitetnom hidrantnom kremom za lice. Iako se hidratizacija tradicionalno smatra ženskom stvari u novije vrijeme i muškarci vole njegovati svoju kožu na taj način. U stvari, svakodnevno hidratiziranje promovira vlagu, obnovu kože, zacjeljivanje i prevenciju štetnih učinaka od vanjskih faktora i vremenskih uvjeta koji vode preranom stvaranju bora.

Izaberite hidratantnu kremu sa vitaminima, mineralima, antioksidantima i jednostavno nanesite mali količinu svaki puta nakon umivanja.

2. korak

Svaki dan koristite minimalni zaštitni faktor (SPF) 15. Sunčeve UV zrake su jedan od najvećih uzročnika bora.

Spriječite nove bore i spriječite sadašnje da se prodube apliciranjem zaštitnog faktora svakog jutra. Ako planirate provesti puno vremena na direktnom suncu, koristite jači zaštitni faktor, kao što je SPF 30.

Bore na čelu: 3. korak

Svakodnevno vježbajte mišiće lica. Isto kao i s ostatkom tijela, vježbanje učvršćuje i mišiće lica te poboljšava opći dojam kože. Kako vježbate te mišiće, potičete cirkulaciju na licu. Kao rezultat, mišići se toniraju i koža postaje napetija, a bore manje vidljive. Dobra vježba za čelo je da stavite kažiprste tik iznad očiju i nježno povlačite prema dolje, dok istovremeno podižete obrve. Dodajte i vježbe za usta, bradu i vrat da spriječite stvaranje bora i na tim mjestima.

4. korak

Pijte minimalno osam čaša vode svaki dan jer dehidracija vodi ka suhoj, naboranoj koži. Održavajte svoju kožu svježom pijenjem nekoliko gutljaja vode svakih 20 minuta. Zajedno sa vanjskom hidratacijom, pravilna hidratacija iznutra donosi mnoge koristi za vaše tijelo i nivo energije.

NE PROPUSTI  ČUDESNE MOĆI ŽIVOTINJA – MAČAK ČAROBNJAK

Bore na čelu: 5. korak

Smanjite stres uvođenjem tehnika za opuštanje od stresa koje vam najbolje odgovaraju. Stres često uzrokuje bore na čelu, ustima i između očiju. Na sreću, smanjenje istoga dovodi do zdravije i vitalnije kože. Dok nekim muškarcima odgovara šetnja po susjedstvu, drugi bi mogli uživati na kauču slušajući omiljenu glazbu. Izaberite ono što vama najbolje odgovara.

Izvor: www.protivbora.com

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.