Čuvar tajne je kahuna

Tko je čuvar tajne? Riječ HUNA je polinezijskog, točnije havajskog podrijetla, a znači tajna. Stavi li se pred tu riječ imenica KA, koja ima značenje čuvar, dobivamo riječ KAHUNA, odnosno čuvar tajne.

Čuvar tajne je kahuna
Učenje HUNA, primijenjeno u praksi, oslobađa čovjeka od depresija, strahova i drugih blokada.

 Čuvar tajne posjeduje mnoga znanja

HUNA je jedna od najdragocjenijih spoznaja našeg doba, iako je stara gotovo 5000 godina. Sadrži psihološka, filozofska i religiozna uputstva koja vas, primjenjena u svakodnevnom životu, oslobađaju strahova, osjećaja krivnje, depresija i drugih blokada, dovodeći u sklad vašu svijest i podsvijest.

Srodnost s učenjem Esena

U zapadnoeuropskim zemljama su se u posljednje vrijeme pojavile brojne informacije o učenju HUNA i o čuvarima tajni – KAHUNAMA, tako da je neophodno iznijeti nekoliko napomena kako bi se izbjegli mogući nesporazumi. Početkom 80-ih godina, sir Georg Trevelyan je dokazao da je nauk HUNA identičan s učenjem Esena. Eseni su, uz Farizeje i Saduceje bili najbrojnija hebrejska sekta. Bili su organizirani kao religiozno udruženje muškaraca, sastavljeno od zajednice koje su živjele u krajevima oko Mrtvog mora. Sekta je djelovala prije i tijekom Kristova života. Pred najezdom Rimljana, pobjegli su u pećine Kumrana, kamo su prenijeli i svoju biblioteku.

Podaci o njihovu učenju i djelovanju pronađeni su u tzv. kumranskim tekstovima. Radi se, zapravo, o hebrejskim rukopisima na svicima od kože, pronađenim u dolini Kumran, zapadno od Mrtvog mora, 1947. godine.

HUNA – bit učenja

Čovjek je jedini “proizvod” materijalnog stvaranja koji je i duhovno biće. Govori se o “božanskoj iskri” u čovjeku, ali i o “anđelima čuvarima“.

Prema tumačenju Henryja Krotošina, učenje HUNA tvrdi da je ljudska podsvijest nezavisni entitet u ljudskom tijelu. Ovaj ezoterik navodi, svojoj tezi u prilog, argumente teorijske fizike, a posebno fizičara Maksa Plancka, da duhovna bića moraju postojati. Upravo ovo duhovno biće u čovjeku, koje službena znanost naziva podsvijest, obuhvaća sadržaj koji vjera pridaje pojmu  anđeo čuvar. HUNA omogućuje kontakt s podsviješću, a time i razvoj senzitivnih sposobnosti.

Da bismo uspostavili kontakt s našom podsviješću, postoje razne tehnike. Ovdje ćemo spomenuti tehniku KALA pročišćavanja. Ona se sastoji u introspekciji, dakle u analizi našeg mišljenja i ponašanja. Ona nam omogućuje da spoznamo nedosljednosti i slabosti svog karaktera, te nam omogućuje da ih relativno brzo uklonimo. KALA je, dakle, neka vrst autopsihoterapije, ali i opraštanje vlastitih i tuđih pogrešaka, kao i potpuno predavanje sadržaju s kojim se svijest bavi.

Nikad ozlijediti – uvijek pomagati!

Jedina dogma HUNE glasi: Nikada ne ozljeđuj – uvijek pomozi!

Onaj tko uspijeva poštivati taj princip, on je KAHUNA – Čuvar tajne.

Za stanovnike Havaja, Kahuna je i iscjelitelj, savjetnik, sudac u sporu. On je zaštitnik usjeva, jer kratkoročno može utjecati i na vremenske prilike. On je čovjek koji stvara čuda.

KAHUNA se ne postaje. KAHUNA se rađa. Rađa se od oca, priznatog i provjerenog KAHUNE. Od malena oni uče mudrosti HUNE.

Tek nakon smrti oca ili majke KAHUNA, sin ili kći preuzimaju njegovo, odnosno njezino mjesto. Danas na Havajima djeluje tek nekolicina KAHUNA. Za neke se samo naslućuje da bi mogle biti KAHUNE i to na osnovu njihovih djela. Jer, pravi KAHUNA nikad neće reći: Ja sam KAHUNA – Čuvar tajne.

Isus – posljednji KAHUNA!

Isus je bio posljednji učitelj pravednosti, ali i posljednji KAHUNA – posljednji Čuvar tajne među Esenima, misli Henry Krotošin. On je bio, isto tako, veliki iscjelitelj. Sjetimo se samo čišćenja gubavaca.

Čuvajte se lažnih iscjelitelja!

KAHUNA iscjelitelji nikada ne teže senzacionalističkom iznošenju svojih uspjeha. Resi ih skromnost, da ne kažemo tajnovitost. Ako neki iscjelitelj bombastično reklamira svoje uspjehe, budite oprezni. Ponekad začuđujuće uspjehe postižu čak i šarlatani kad naiđu na labilne i sugestiji podložne osobe. No, takvi su uspjesi kratkotrajni, a tegobe, za koje se u prvi trenutak vjerovalo da su nestale, javljaju se u još težem obliku.

Bijelom magijom protiv – crne!

Mnogo opasniji od lažnih iscjelitelja su osobe koje se bave crnom magijom. Nemojte se zavaravati da je njihovo postojanje plod puke mašte. Istina, utjecaj crne magije ne bi trebalo precjenjivati, ali ni podcjenjivati. U nekim je slučajevima ona doista opasna i zastrašujuća. Onaj tko jednom upadne u njene okove ili postane igračkom u rukama nekog iskusnog učitelja ovog psihokulta, teško će se osloboditi. U pomoć može prizvati bijelu magiju, kako se uvjetno naziva učenje HUNA.

HUNA radi sa duhovnim svjetlom. KAHUNE ga zovu “sveta, bijela, zaštićujuća, pročišćavajuća i iscjeliteljska svjetlost”. Njeno je najjače djelovanje u žarištu piramide. Primjer za to su snažne sile Keopsove piramide, što se osjećaju u Kraljevskoj komori, odnosno u njenom žarištu. Ova svjetlost je efikasna zaštita od demonskih sila. Naime, za crnu magiju i njene zastupnike nema ništa strašnije od duhovnog svjetla, posebno ako ono djeluje u piramidi.

Iskustvo govori da svjetlosna piramida koristi u situacijama koje su aktualne, u trenutku kad je crni magičar započeo svoje djelovanje. Ne bi bilo loše, dakle, kada biste svoju svjetlosnu piramidu “sagradili” i prije početka djelovanja loših utjecaja, jer ona nije djelotvorna samo u rijetkim slučajevima crne magije. Ona štiti i protiv neugodnih iskustava najrazličitijih vrsta.

Preporučuje se njeno uspostavljanje i iznad osoba koje se bave crnom magijom. Naime, duhovna svjetlost ako već ne onemogućuje, a ono barem otežava djelovanje ljudi loših namjera. Primjenom učenja HUNA i svjetlosne piramide, moći ćete se, vjerujem, uspješno zaštititi od većine, a možda i od svih negativnih utjecaja.

Možda će vas zanimati i ovo: