Eleven Minutes, Nine Seconds, One Image: September 11

Eleven Minutes, Nine Seconds, One Image: September 11
Photo: YouTube nicelyquick

Ispod možete pročitati kratak opis za film Eleven Minutes, Nine Seconds, One Image: September 11 (11.09.01. – 11. rujna), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Eleven Minutes, Nine Seconds, One Image: September 11

Godina filma: 2002

Filmski žanr: Drama

Režija: Alejandro González Iñárritu

Uloge: Ernest Borgnine, Kôji Yakusho, Sean Penn, Amos Gitai i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Jedanaest redatelja iz 11 zemalja doprinosi 11-minutnom kratkom osvrtom na događaje od 11. rujna 2001. Seoska učiteljica u Iranu pokušava svojim mladim učenicima objasniti što se dogodilo. Gradska djeca u Burkini Faso misle da su ugledala Osamu bin Ladena. Gluha Francuskinja na Manhattanu piše pismo čovjeku koji je tog jutra otišao na posao u Svjetski trgovački centar.

Trailer

Pogledaj film na Netflixu

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Fortress (2012): Filmovi ratne tematike

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Eleven Minutes, Nine Seconds, One Image: September 11 i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: