Eyes Wide Shut (1999): Filmovi Stanleya Kubricka

Eyes Wide Shut (1999): Filmovi Stanleya Kubricka
Photo: YouTube filmovi

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu, misteriju, triler i romantični film Eyes Wide Shut (Oči širom zatvorene), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Eyes Wide Shut

Godina filma: 1999

Filmski žanr: Akcija, drama, misterija, triler, romansa

Režija: Stanley Kubrick

Uloge: Sam Douglas, Nicole Kidman, Vinessa Shaw, Tom Cruise, Todd Field i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na romanu Novela sna autora Arthura Schnitzlera. Nakon što mu supruga Alice ispriča svoje seksualne fantazije, William Harford kreće u noć seksualne avanture. Nakon nekoliko manje uspješnih susreta, upoznaje starog prijatelja, Nicka Nightingalea – sada glazbenika – koji mu priča o čudnim seksualnim zabavama na kojima mora svirati klavir s povezom preko očiju. Svi muškarci na zabavi su kostimirani i nose maske, dok su žene sve mlade i lijepe.

Trailer

Pogledaj film na Netflixu

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  The Coverup (2008): Misteriozni filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Eyes Wide Shut i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.