Synecdoche, New York (2008): Filmovi Charlieja Kaufmana

Synecdoche, New York (2008): Filmovi Charlieja Kaufmana
Photo: YouTube leoRano

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu, komediju i romantični film Synecdoche, New York (Sinegdoha, New York), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi ifilmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Synecdoche, New York

Godina filma: 2008

Filmski žanr: Akcija, komedija, drama, romansa

Režija: Charlie Kaufman

Uloge: Daniel London, Michelle Williams, Kristen Bush, John Rothman, Samantha Morton i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Kazališni redatelj Caden Cotard sprema novu predstavu. Naoružan MacArthurovom donacijom i odlučan stvoriti komad brutalnog realizma i iskrenosti, okuplja ansambl u skladištu u kazališnoj četvrti Manhattana.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

NE PROPUSTI  The Worst Person in the World (2021): Humoristični film

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Synecdoche, New York i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: