Film Beetlejuice (1988): Filmovi Tima Burtona

Film Beetlejuice (1988): Filmovi Tima Burtona
Photo: YouTube Warner Bros.

Ispod možete pročitati kratak opis za komediju i akcijski film Beetlejuice (Bubimir), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Beetlejuice

Godina filma: 1988

Filmski žanr: Akcija, komedija

Režija: Tim Burton

Uloge: Carmen Filpi, Maree Cheatham, Robert Goulet, Dick Cavett, Winona Ryder, Alec Baldwin, Michael Keaton, Geena Davis i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Adam i Barbara su normalan par … koji su slučajno mrtvi. Dali su svoje dragocjeno vrijeme da ukrase svoju kuću i učine je svojom, ali nažalost useljava se obitelj, a ne tiho. Adam i Barbara pokušavaju ih uplašiti, ali na kraju postaju glavna atrakcija obitelji koja zarađuje novac. Pozivaju Beetlejuicea u pomoć, ali Beetlejuice ima više na umu nego samo pomoć.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Surviving the Game (1994): Avanturistički filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Beetlejuice i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: