Mifune: The Last Samurai (2015): Dokumentarni filmovi

Mifune: The Last Samurai (2015): Dokumentarni filmovi
Photo: YouTube Strand Releasing

Ispod možete pročitati kratak opis za biografski i dokumentarni film Mifune: The Last Samurai, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Mifune: The Last Samurai

Godina filma: 2015

Filmski žanr: Biografija, dokumentarni film

Režija: Steven Okazaki

Uloge: Martin Scorsese, Kôji Yakusho, Keanu Reeves, Steven Spielberg i drugi.

Kratak opis radnje filma:

Mifune: The Last Samurai je biografski dokumentarac iz 2015. godine u režiji Stevena Okazakija. U njemu se kronizira život Toshira Mifunea, japanskog glumca i međunarodne zvijezde koji je najviše zapažen radi glume samurajskih likova u filmovima režisera Akire Kurosawe.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Biografija

Životopis ili biografija je književno djelo koje opisuje život nekog čovjeka, stvarnog ili izmišljenog. Kad bi biografija samo navodila mjesta i datume rođenja i smrti, školovanja, poslovne i obiteljske događaje, bio bi to poslovni životopis, ali biografije zadiru dublje, pišu o ljudskim motivima, vrlinama i manama, problemima i kako su se ljudi nosili s njima, osjećajima. Tako nečija biografija može biti drama, a može biti i komedija, može biti poučna, a ako je suhoparna tada nalikuje poslovnome životopisu, latinski: curriculum vitae.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Mifune: The Last Samurai i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: