The Matrix Resurrections (2021): Dobri akcijski filmovi

The Matrix Resurrections (2021): Dobri akcijski filmovi
Photo: YouTube Warner Bros. Pictures

Ispod možete pročitati kratak opis za akcijski i znanstveno fantastični film The Matrix Resurrections (Matrix Uskrsnuća), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film The Matrix Resurrections

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Akcija, znanstvena fantastika

Režija: Lana Wachowski

Uloge: Keanu Reeves, Jessica Henwick, Carrie-Anne Moss, Christina Ricci, Priyanka Chopra i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Povratak u svijet dviju stvarnosti: jedne, svakodnevnog života; drugo, ono što se krije iza toga. Kako bi otkrio je li njegova stvarnost konstrukt, da bi istinski upoznao sebe, gospodin Anderson će morati još jednom odabrati slijediti bijelog zeca.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Film The Survivalist (2021)

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Matrix Resurrections i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: