The X Files (1998): Filmovi Gillian Anderson

The X Files (1998): Filmovi Gillian Anderson
Photo: YouTube Movie Trailer Locker

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, misteriju, triler, dramu i znanstveno fantastični film The X Files (Dosjei X), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film The X Files

Godina filma: 1998

Filmski žanr: Akcija, drama, misterija, triler, znanstvena fantastika

Režija: Rob Bowman

Uloge: Bruce Harwood, Larry Joshua, Tom Woodruff Jr., George Murdock, David Duchovny, Gillian Anderson, Chris Carter i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

S pojavom problema između FBI agenata Foxa Muldera i Dane Scully, počinje se pojavljivati ​​opasna zavjera. Pojavio se smrtonosni virus, za koji se čini da je izvanzemaljskog porijekla, koji bi mogao uništiti sav život na Zemlji. Uz pomoć paranoičnog liječnika, Alvin Kurtzweil, Mulder i Scully moraju djelovati brzo kako bi spasili sve na planeti.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  The Descendants (2011): Filmovi Beaua Bridgesa

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The X Files i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: