Prisoners of the Ghostland (2021): Trileri i horror filmovi

Photo: YouTube TrailerSpot

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, triler, horror i znanstveno fantastični film Prisoners of the Ghostland, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Prisoners of the Ghostland

Godina filma: 2021

Distribucija: Image Entertainment, XYZ Films, Eleven Arts

Filmski žanr: Triler, akcija, horror, znanstvena fantastika

Režija: Sion Sono

Uloge: Narisa Suzuki, Nick Cassavetes, Nicolas Cage, Bill Moseley, Sofia Boutella i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Guverner nudi zatvoreniku slobodu u zamjenu za preuzimanje odbjeglog čovjeka. Privezan kožnim odijelom koje će se samouništiti u roku od tri dana, razbojnik kreće na put kako bi pronašao mladu ženu i svoj put do iskupljenja.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Awake (2007): Filmovi Jessice Albe

IZVOR: hr.wikipedia.org

Triler

Triler (eng. thriller) je široki žanr koji obuhvaća film, književnost i televiziju. Triler karakteriziraju dinamika, neprestana akcija i vješti junaci koji moraju osujetiti planove moćnijih i bolje opremljenih zlikovaca. Često se koriste književna sredstva kao što su napetost, skretanje pozornosti i napeti završetci.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Prisoners of the Ghostland i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: