In the Fog (2012): Filmovi na temu rata

In the Fog (2012): Filmovi na temu rata
Photo: YouTube Movieclips Indie

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, ratni i povijesni film In the Fog, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film In the Fog

Godina filma: 2012

Filmski žanr: Drama, ratni film, povijesni film

Režija: Sergey Loznitsa

Uloge: Yuliya Peresild, Vlad Ivanov, Vladislav Abashin i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Zapadne granice SSSR-a, 1942. Regija je pod njemačkom okupacijom. Čovjek je pogrešno optužen za kolaboraciju. Očajnički želeći spasiti svoje dostojanstvo, suočava se s nemogućim moralnim izborom.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

NE PROPUSTI  Pink Cadillac (1989): Filmovi Clinta Eastwooda

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film In the Fog i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: