Slatka riža na mlijeku je dobro jelo

Ispod možete vidjeti recept kako se priprema slatka riža na mlijeku. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za puding od krupice” ili “Puding od krupice” i kliknete “Search”.

Slatka riža na mlijeku je dobro jelo
Zdrava kuhinja

Ukusna slatka riža na mlijeku

Sastojci za 1 osobu:

– 50 g riže
– 1/4 mlijeka
– malo vanilije u prašku
– malo soli
– 25 g šećera
– eventualno 10 g maslaca

Ukras: malo slatke čokolade u prašku ili karameliziranog šećera.

Priprema

U posudu dopola napunjenu lagano zasoljenom kipućom vodom uspite rižu pa je ostavite da kuha 5 minuta. Iscijedivši joj vodu, uspite je u mlijeko koje se sa strane posebno kuhalo s vanilijom u prašku. Dodajte šećer i, ako želite, maslac pa miješajući kuhajte rižu 10-15 minuta sve dok se ne smekša. Uspite je u malu zdjelicu i poslužite hladnu ili toplu, posutu s malo čokolade u prahu ili ukrašenu nitima karameliziranog šećera.

Varijanta s limunom: umjesto vanilije, mlijeku možete dodati limunovu ili narančinu koricu.

Da li ste isprobali ovaj recept kako se priprema slatka riža na mlijeku? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane. Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Hranu u užem smislu čine sljedeći sastojci:

– Ugljikohidrati
– Bjelančevine
– Masti
– Vitamini
– Minerali

NE PROPUSTI  Sok od grapefruita i mandarinke

Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

IZVOR: Wikipedija

Koliko tjedno puta često kuhate? Možete nam reći u komentarima i navesti još neke recepte. Možete nam reći koja su vam najbolja jela: slatka ili slana jela? Da li volite više kuhanu ili pečenu hranu, da li često jedete u restoranima i slično. Cijeni se vaše mišljenje, zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: