Braveheart (1995): Najbolji filmovi Mela Gibsona

Photo: YouTube N.B.

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu, biografiju, povijesni i ratni film Braveheart (Hrabro srce), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Braveheart

Godina filma: 1995

Filmski žanr: Akcija, drama, biografija, ratni film, povijesni film

Režija: Mel Gibson

Uloge: Rupert Vansittart, Stephen Billington, Richard Leaf, Donal Gibson, Mel Gibson, Sophie Marceau i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

William Wallace je škotski pobunjenik koji vodi ustanak protiv okrutnog engleskog vladara Edwarda Longshanksa, koji želi za sebe naslijediti krunu Škotske. Kada je bio dječak, otac i brat Williama Wallacea, zajedno s mnogim drugima, izgubili su živote pokušavajući osloboditi Škotsku. Nakon što izgubi još jednog od svojih najmilijih, William Wallace započinje svoju dugu borbu da jednom zauvijek oslobodi Škotsku, uz pomoć Roberta Brucea.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Braveheart i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: