Red Heat (1988): Filmovi Waltera Hilla

Red Heat (1988): Filmovi Waltera Hilla
Photo: YouTube 43shen

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, komediju, triler i kriminalistički film Red Heat (Crveno usijanje), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Red Heat

Godina filma: 1988

Filmski žanr: Akcija, komedija, triler, krimić

Režija: Walter Hill

Uloge: Mike Hagerty, Allan Graf, Gretchen Palmer, Richard Bright, Arnold Schwarzenegger, James Belushi i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Obostrano neugodan savez stvara se između strogog kapetana moskovske policije Ivana Danka i njegovog američkog ekvivalenta, čikaškog detektiva Arta Ridzika kada potonji zarobi Viktora Rostavila, opasnog gruzijskog narko-kralja. Sa svojim partnerom kojeg su Viktorove ruke ubile, Ivan sleti u Chicago kako bi izručio gospodara zločina natrag u Rusiju, međutim, kada uspije pobjeći, počet će bjesomučna potjera u užurbanom centru grada. Na kraju, da bi srušili nemilosrdnog zločinca, jesu li dva nevoljna druga koji su razdvojeni svjetovima spremna ostaviti svoje razlike po strani?

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Into the Storm (2014): Najbolji akcijski i triler filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Red Heat i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: