Interiors (1978): Najbolji filmovi Woodyja Allena

Interiors (1978): Najbolji filmovi Woodyja Allena
Photo: YouTube The Sarcastic Dharma Society

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu Interiors, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Interiors

Godina filma: 1978

Filmski žanr: Drama

Režija: Woody Allen

Uloge: E.G. Marshall, Maureen Stapleton, Geraldine Page, Mary Beth Hurt, Diane Keaton i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Ovo je priča o vrlo disfunkcionalnoj obitelji i što se događa kad se roditelji razvedu. Eve i Arthur su par od 60 godina, nedavno razdvojeni. Imaju tri odrasle kćeri – Renatu, Joey i Flyn.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Woody Allen

Woody Allen (New York, 1. prosinca 1935.), američki filmski redatelj i glumac. Pravo ime mu je Allen Stewart Konigsberg. U središtu pažnje njegovih satiričkih komedija su njujorški intelektualci, koje prikazuje tragikomično “bez dlake na jeziku”.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Interiors i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: