Kriminalistički filmovi: The Frontier (2015)

Kriminalistički filmovi: The Frontier (2015)
Photo: YouTube Movieclips Indie

Ispod možete pročitati kratak opis za film The Frontier. Ako vas zanimaju još neki kriminalistički filmovi ili neki drugi filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Dobri kriminalistički filmovi: The Frontier

Godina filma: 2015

Filmski žanr: Drama, triler, kriminalistički film

Režija: Oren Shai

Uloge: Jamie Harris, Liam Aiken, AJ Bowen, Jocelin Donahue, Kelly Lynch i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Laine, mlada žena koja bježi od zakona, pojavljuje se u Frontieru, izoliranom pustinjskom restoranu i motelu. Luanne, vlasnica, nudi joj posao i, nadajući se da će se sakriti u mjestu, prihvaća posao.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati. Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Frontier i ako jeste, koja je vaša ocjena filma i koji su vam najbolji kriminalistički filmovi koje ste do sada pogledali? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: