Isusov drugi dolazak i kako će on izgledati

Isusov drugi dolazak i kako će on izgledati
Vjera i religija – Isus Krist

Isusov drugi dolazak nam je sve bliži. Kako će to izgledati kad se Isus vrati? Premda je to daleko od naše zamisli, Novi nam zavjet daje neke pojedinosti. Nalaze se u Marku 13, 24-37; 1. Solunjanima 4, 13-18 i u Otkrivenju 20, 11 – 21,27.

Isusov drugi dolazak: Pojavit će se

Osobno

Neće to biti samo Njegov utjecaj, već će doći kao osoba. Prepoznat ćemo Ga kao Isusa.

Isusov drugi dolazak: Javno

Cijelo će čovječanstvo vidjeti Njegov drugi dolazak. Učenici su Ga vidjeli kako odlazi na nebo a anđeli su obećali da će na isti, vidljiv način Isus ponovno doći.

Novozavjetna riječ kojom je opisan taj drugi dolazak upotrebljavala se za javni dolazak kralja ili neke slavne ličnosti u neki grad s velikom slavom.

Neočekivano

Isus je rekao da će Njegov dolazak biti iznenadan kao munja, neočekivan kao što lopov dolazi noću. Rekao je da točan dan nitko ne zna osim Oca. Zato trebamo biti uvijek spremni. Naš je posao da se za to pripremamo, a ne da trošimo vrijeme izračunavajući točan dan.

Isusov drugi dolazak: U slavi

Prilikom svog prvog dolaska, Isus je došao ponizno, u svijet opasnosti i siromaštva – a Njegov ga je narod odbacio. Njegov drugi dolazak bit će veličanstveni dolazak Kralja, s nebeskim četama u pratnji. Tada će uspostaviti zauvijek svoje kraljevstvo, a svi će ga prihvatiti kao Gospodara.

U sudu

Isus neće doći kao što je došao prvi put, da mu ljudi sude, već da izvrši Božji sud nad nama.

Isusov drugi dolazak: U novom stvaranju

Kristovim će dolaskom prestati sadašnji svjetski sustav, pun iskvarenosti, zla i jalovosti. To uništenje neće biti Božja posljednja riječ za sve što je stvorio. On će stvoriti novi svijet u kojem će ponovno živjeti sa svojim narodom.

NE PROPUSTI  Biblija online: Stari zavjet i Novi zavjet u Bibliji

Kršćani ne očekuju život u budućnosti kao duše u nebu, već život u uskrslim tijelima s Isusom Kristom, u novom Božjem poretku.

Iako ne znamo točno kako će Isusov drugi dolazak točno izgledati, najvažnije je u svakom trenutku biti spreman za susret s Njim.

Autor: Chris Wright

Izvor: www.novizivot.net

Možda će vas zanimati i ovo: