Joan of Arc (1948): Filmovi Victora Fleminga

Joan of Arc (1948): Filmovi Victora Fleminga
Photo: YouTube films411 traiilersnclips

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu, biografski, povijesni i ratni film Joan of Arc (Ivana Orleanska), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Joan of Arc

Godina filma: 1948

Filmski žanr: Akcija, drama, biografija, ratni film, povijesni film

Režija: Victor Fleming

Uloge: Herbert Rudley, Morris Ankrum, Ray Teal, I. Stanford Jolley, Ingrid Bergman i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

U petnaestom stoljeću Francuska je poražena i uništena nacija nakon Stogodišnjeg rata protiv Engleske. Četrnaestogodišnja seljanka Joan of Arc tvrdi da čuje glasove s neba koji su od nje tražili da povede Božju vojsku protiv Orleansa i okruni slabog Dauphina Charlesa VII za kralja Francuske. Ivana svojom vjerom okuplja narod, formira vojsku i osvaja Orleans. Kada je njezina vojska spremna napasti Pariz, korumpirani Charles prodaje svoju zemlju Engleskoj i otpušta vojsku. Joan je uhićena, prodana i podvrgnuta sramotnom političkom suđenju u dvorcu Rouen.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Zeros and Ones (2021): Dobri pustolovni filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Joan of Arc i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: