The Starling (2021): Dobri dramski filmovi

The Starling (2021): Dobri dramski filmovi
Photo: YouTube Netflix

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu i komediju The Starling, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film The Starling

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Drama, komedija

Distribucija: Netflix

Režija: Theodore Melfi

Uloge: Emily Tremaine, Jesse Garcia, Cynthy Wu, Jenica Bergere, Timothy Olyphant i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Bračni par trpi teškoće, što dovodi Jacka da se nosi sa svojom tugom, dok Lilly ostaje u “stvarnom” svijetu, suočavajući se s vlastitom krivnjom. Kao da Lillyne nevolje nisu bile dovoljno teške, čvorak koji se ugnijezdio u njezinom dvorištu počinje je maltretirati i napadati, a ona postaje komično opsjednuta time da ga ubije.

Trailer

Pogledaj film na Netflixu

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Znanstveno fantastični filmovi: Lone Wolf (2021)

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Starling i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.