Sin (2019): Vrlo dobar biografski film

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, biografski i povijesni film Sin kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Sin

Sin (2019): Vrlo dobar biografski film
Photo: YouTube 01Distribution

Godina filma: 2019

Filmski žanr: Drama, biografija, povijesni film

Režija: Andrey Konchalovskiy

Uloge: Alberto Testone, Riccardo Landi, Julia Vysotskaya i drugi glumci

Kratak opis radnje filma:

Firenca, početak je XVI stoljeća. Iako ga suvremenici jako smatraju genijem, Michelangelo Buonarroti je siromašan i iscrpljen svojim naporom da završi strop Sikstinske kapele.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film).

IZVOR: Wikipedija

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

IZVOR: Wikipedija

Da li ste pogledali biografski film Sin i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima ove objave. Zahvaljujemo se za vaše iskreno mišljenje i ocjenu filma. U kategoriji “Filmovi” možete vidjeti još kratkih opisa za razne filmske žanrove i filmove.

NE PROPUSTI  Within the Whirlwind (2009): Drame i biografski filmovi

Možda će vas zanimati i ovo: