The Wolf of Wall Street (2013): Biografski film

The Wolf of Wall Street (2013): Biografski film
Photo: YouTube Paramount Pictures

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu, komediju, kriminalistički i biografski film The Wolf of Wall Street (Vuk s Wall Streeta), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film The Wolf of Wall Street

Godina filma: 2013

Filmski žanr: Akcija, drama, komedija, biografija, krimić

Režija: Martin Scorsese

Uloge: Julian Brand, Jon Bernthal, Leonardo DiCaprio, Jon Favreau, Margot Robbie i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na istoimenoj knjizi The Wolf of Wall Street autora Jordana Belforta. Početkom 1990-ih Jordan Belfort se udružio sa svojim partnerom Donnyjem Azoffom i pokrenuo brokersku tvrtku Stratton Oakmont. Njihova tvrtka brzo raste s 20 zaposlenih na više od 250 zaposlenih, a njihov status u trgovačkoj zajednici i Wall Streetu raste eksponencijalno. Toliko da tvrtke preko njih prijavljuju inicijalnu javnu ponudu.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  The Last Son (2021): Dobri kaubojski filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Wolf of Wall Street i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)