Jutarnje molitve kojima možete započeti dan

Jutarnje molitve kojima možete započeti dan
Molitve

Jutarnje molitve trebaju biti naša svakodnevica. Ovdje se nalaze tri jutarnje molitve koje vam pomažu ispravno započeti novi dan.

Jutarnje molitve – molitva za proslavljanje Boga

Dobri nebeski Oče, hvala Ti za još jedan dan i za mnoge blagoslove u mom životu. Molim Te, pomozi mi da ostanem usredotočen na Tebe i da Te neprestano proslavljam jer si Ti najvažniji. Molim Te da mi danas pomogneš, dragi Oče, da proslavim Tebe i Isusa Krista u onome što radim za druge, načinom na koji razgovaram s drugima u ljubavi, te da budem svijetlo i sol zamrlom i  trulom svijetu. Ovo Te molim kako bi se proslavilo ime nad svakim imenom, a to je Isus Krist. Amen.

Jutarnja molitva za svjedočenje za Isusa

Dobri Bože, molim Te, stavi ovu svoju veliku želju u moje srce kako nitko ne bi propao (2 Pt 3,9). I učini tu želju i mojom željom kako bih neustrašivo i hrabro drugima govorio o Tvom Ljubljenom Sinu, Isusu Kristu, da je On jedan i jedini put prema Tebi (14,6); da nema spasenja po ikom drugom (Dj 4,12); i da Isus nije jedan od mnogo puteva koji vode do Tebe, već jedan jedini (Iv 6,44). To je moja današnja molitva u ime slavnog Isusa Krista. Amen.

Jutarnje molitve – molitva za izbjegavanje grijeha

Oče, o Sveti Bože, molim Te, pomozi mi izbjegavati grijeh i odupirati se današnjim iskušenjima kao što je Isus učio svoje učenike i „ne uvedi me u napast, nego izbavi me od Zloga!“ (Mt 6,13). Znam da se neprijatelju ne mogu oduprijeti bez Tvoje pomoći.

Slabašan sam pred zlim duhovima jer se ne borim protiv tijela i krvi, već protiv moćnih, zlih duhovnih bića koja čine sve kako bih ja posrnuo (Ef 6,12). Podsjeti me da se danas, ali i svakog idućeg dana naoružam Božjom opremom kako bih bio što sličniji Isusu (Ef 6,13-17). Molim Te to u ime Tvoga divnog Sina, Isusa Krista. Amen.

NE PROPUSTI  Izaija 15: Biblija i Stari zavjet

Zaključak

Prva stvar koju učinim je to da zahvalim Bogu na još jednom danu i na tome što mi još uvijek dopušta da živim, a zatim molim Boga da me upotrijebi na način kojim bih Ga proslavio. Bog želi da Ga proslavljamo svojim riječima i djelima. I budući da znamo da je Božja volja za nas da Ga proslavljamo, mi izvršavamo Božju volju kada Ga nastojimo proslaviti, kada svjedočimo o Njemu i kada nastojimo živjeti živote načinom koji Njega raduje.

Autor: Jack Wellman

Prijevod: Suzana Z.

Izvor: faithinthenews.com

Prenosi: www.novizivot.net

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.