Kršćanska molitva za svetu Crkvu

U ovoj objavi vam je na raspolaganu jedna lijepa kršćanska molitva za svetu Crkvu. Nadamo se da ćete moliti tu molitvu i ako vas zanima, pogledajte molitvu za predanje života Isusu Kristu.

Kršćanska molitva za svetu Crkvu
Najbolje molitve Bogu

Kratka kršćanska molitva za svetu Crkvu

Vječni Oče, spomeni se svoje Zajednice, koja Ti od početka pripada. Priznaj Crkvu Zaručnicom Sina svojega jedinorođenoga, za koju je prolio svoju Krv. Uzvisi je, molim Te, sjajem svetosti, bogatstvom svojih milosti, puninom svoje baštine, da bude dostojna takva Zaručnika i tako velike otkupnine. Pogledaj milostivo na djecu ove svete Majke i pridruži joj sve narode, da svi Tebe, Boga Oca, i Onoga koga si poslao, Isusa Krista i Duha Svetoga, živom vjerom priznaju, stalnim ufanjem zazivaju i savršenom ljubavlju ljube. Amen.

Da li vam se sviđa gore navedena kršćanska molitva za svetu Crkvu i da li je molite? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Bog

Bog je natprirodno biće koje vjernici smatraju božanskim ili svetim. Princip vjerovanja u jednog boga je monoteizam, u sklopu kojeg vjernici tim nazivom opisuju savršeno, nadljudsko biće, za koje se vjeruje da je stvoritelj svijeta i upravljač čovjekove sudbine.

IZVOR: Wikipedija

Molitva

Molitva je religiozni čin izgovaranja određenog teksta, u kojem se vjernici obraćaju Bogu. Moliti znači razgovarati s Bogom i zadržavati se s njim, zahvaljivati, iznositi svoja razmišljanja i osjećaje, moliti ga nešto, slaviti ga i davati zadovoljštinu. Čitava se vjera zasniva na molitvi. Ona je održava i utvrđuje u privatnom i javnom životu. Katolici se, osim Bogu, mole i Blaženoj Djevici Mariji, svecima i anđelima čuvarima. Na kraju molitve kaže se amen, kao riječ potvrđivanja, što znači “neka bude”.

IZVOR: Wikipedija

Crkva

Crkva je građevina namijenjena za religijske službe, najčešće u kršćanskom bogoslužju. Po pretežnom mišljenju u etimološkoj je vezi s grčkom riječi kyriakos gospodnji, božji; po jednima kyriakon (doma) božji dom, a po drugima kyriake nedjelja. Također, potječe od staroengleske riječi cirice, nastaloj od grčke riječi: kyriake oikia što znači “kuća Gospodnja”. Riječ crkva nalazimo u svim slavenskim jezicima a isto tako i u ostalim jezicima.

NE PROPUSTI  Poslanica Filipljanima 3: Biblija i Novi zavjet

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: