Twin Sisters (2002): Filmovi ratne tematike

Twin Sisters (2002): Filmovi ratne tematike
Photo: YouTube Team Digital

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, ratni i romantični film Twin Sisters (Blizanke), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Twin Sisters

Godina filma: 2002

Filmski žanr: Drama, romansa, ratni film

Režija: Ben Sombogaart

Uloge: Stefan Weinert, Thekla Reuten, Ellen Vogel i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na noveli The Twins autorice Tesse de Loo. Njemačka 1920-ih. Dvije sestre u dobi od šest godina, tek što vide svog preostalog roditelja pokopanog razdvoje ih. Lotte odlazi živjeti sa svojom tetkom Nizozemkom više srednje klase u Nizozemsku, Annom kako bi radila kao farmerka na seoskoj farmi svog njemačkog ujaka.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  North (1994): Filmovi Jasona Alexandera

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Twin Sisters i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.