Kršćanstvo ili Islam: Koja je jedina ispravna religija?

Kršćanstvo ili Islam: Koja je jedina ispravna religija?
Vjera i religija

Koja je jedina istinita religija – Kršćanstvo ili Islam? Odmah na početku ove objave smo postavili jasno pitanje, koje je sigurno zanimljivo i na to pitanje često se vode neiscrpne rasprave. Dajte nam svoje mišljenje, objašnjenja, dokaze, neka svoja osobna iskustva i slično. Naravno, osim kršćana i muslimana, ako žele mogu se u raspravu uključiti i pripadnici ostalih religija, kao i ateisti. Molimo vas da budete pristojni, da u komentarima nema psovki, vrijeđanja na bilo koji način nekoga po vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi. Takve komentare ćemo odmah brisati. Osim rasprave, možete na dnu glasati u anketnom pitanju.

Kršćanstvo ili Islam – Ukratko o religijama

Kršćanstvo

Kršćanstvo je monoteistička svjetska religija koja je nastala u Palestini u prvom stoljeću nakon Kristova rođenja. Obuhvaća brojne kršćanske crkve i zajednice, kojima je zajednička vjera u Isusa Krista, te prihvaćanje života u skladu s evanđeljem.

Čitaj Bibliju online

Islam

Islam ili muhamedanstvo je monoteistička svjetska religija utemeljena u Arabiji u VII. stoljeću. Religiju je utemeljio Muhammed, a njezini sljedbenici nazivaju se muslimani.

Čitaj Kuran online

Anketa

[poll id=”7″]

NE PROPUSTI  Svrha života treba biti pronalaženje Boga

Možda će vas zanimati i ovo: