Masna koža: Kako njegovati i očistiti masnu kožu?

Masna koža: Kako njegovati i očistiti masnu kožu?
Zdravlje čovjeka: Razni tretmani za njegu kože

Često se čudimo kada vidimo slike sa sjajnom i bljeskavom kožom, a zapravo se radi o masnoj koži. Masna koža je zadebljana, sjajna. Lojne žlijezde prekomjerno luče loj, tj više nego što je potrebno, a time se uzrokuje sjaj kože.

Kada se pore zatvore, i u sebi zadržavaju masnoću, prljavštinu i odljuštene mrtve stanice kože. Jednom kada se zatvore, uz djelovanje bakterija i nekih drugih uzroka nastaju prištići i akne. Ako imate prištiće ili akne, pročitajte ovaj tekst kako bi vam pomogli poboljšati vaš ten.

Masna koža – Piling za lice voćnim kiselinama

Svima je dobro poznato da voće kiseline su jedan od najpoznatije korištenih pilinga u kozmetičkoj industriji. Voćne kiseline su vrlo korisne u borbi protiv masnoće. Pilingom, tj. uklanjanjem gornjeg sloja kože uklanja se i masnoća koja se nakuplja. Vatom nanesite jabučni ocat na lice i isperite mlakom vodom.

Upijajuće maramice

Upijajuće maramice dostupne su u svim bolje opremljenim drogerijama, a masnoću s lica ekspresno uklanjaju Listovi maramice upit će svu masnoću i ulje, a neke maramica sadrži pudera u kamenu. Stoga osim uklanjanja masnoće, možete i popraviti šminku.

Masna koža – Tonik od jabuke i limuna protiv bora

Promiješajte sokove svježih jabuke i limuna, komadićem vata ga nanesite na lice i ostavite da djeluje 15 minuta, a potom tonik isperete. Limun je poznat po antiseptičkom djelovanju, a k tome zatvara pore i uklanja površni sloj kože.

Maska za lice od aloe vere i jogurta

Napravite masku za lice od smjese aloe vere i jogurta. Nanesite je na lice i ostavite je na licu pet minuta potom isperite mlakom vodom.

Masna koža – Maska za lice od blata

Ako jednom tjedno nanesete na lice masku s glinom ili crnim blatom, vaša koža će se očistiti. Naime, glina i crno blato upijaju prekomjernu masnoću i dubinski čiste pore.

NE PROPUSTI  Pametne i uspješne žene su naivne kad su muškarci u pitanju

Parna kupelj za lice protiv bora

Najmanje nekoliko puta tjedno njegujte kožu svojeg lica parnom kupelji. Visoka temperatura otvara pore pa se pore mogu čistiti, a toksini i prljavština izlaze van. Parna kupelj je najbrže čišćenje lica od masnoće i prljavštine, dodatno umanjuje utjecaj stresa na lice i osvježava kožu.

Masna koža – Vodica za lice od lavande

Lavandu promiješajte s vodom, ulijte u bočicu sa raspršivačem i povremeno nanosite na lice. Naposljetku, izbjegnite masne kozmetičke preparate bazirane na uljima. Koristite proizvode na bazi vode, jer se lako uklanjaju.

Izvor: www.protivbora.com 

Da li vam je koristan ovaj članak? Možete nam reći u komentarima. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: