Masna koža: Kako njegovati i očistiti masnu kožu?

Masna koža: Kako njegovati i očistiti masnu kožu?
Zdravlje čovjeka: Razni tretmani za njegu kože

Često se čudimo kada vidimo slike sa sjajnom i bljeskavom kožom, a zapravo se radi o masnoj koži. Masna koža je zadebljana, sjajna. Lojne žlijezde prekomjerno luče loj, tj više nego što je potrebno, a time se uzrokuje sjaj kože.

Kada se pore zatvore, i u sebi zadržavaju masnoću, prljavštinu i odljuštene mrtve stanice kože. Jednom kada se zatvore, uz djelovanje bakterija i nekih drugih uzroka nastaju prištići i akne. Ako imate prištiće ili akne, pročitajte ovaj tekst kako bi vam pomogli poboljšati vaš ten.

Masna koža – Piling za lice voćnim kiselinama

Svima je dobro poznato da voće kiseline su jedan od najpoznatije korištenih pilinga u kozmetičkoj industriji. Voćne kiseline su vrlo korisne u borbi protiv masnoće. Pilingom, tj. uklanjanjem gornjeg sloja kože uklanja se i masnoća koja se nakuplja. Vatom nanesite jabučni ocat na lice i isperite mlakom vodom.

Upijajuće maramice

Upijajuće maramice dostupne su u svim bolje opremljenim drogerijama, a masnoću s lica ekspresno uklanjaju Listovi maramice upit će svu masnoću i ulje, a neke maramica sadrži pudera u kamenu. Stoga osim uklanjanja masnoće, možete i popraviti šminku.

Masna koža – Tonik od jabuke i limuna protiv bora

Promiješajte sokove svježih jabuke i limuna, komadićem vata ga nanesite na lice i ostavite da djeluje 15 minuta, a potom tonik isperete. Limun je poznat po antiseptičkom djelovanju, a k tome zatvara pore i uklanja površni sloj kože.

Maska za lice od aloe vere i jogurta

Napravite masku za lice od smjese aloe vere i jogurta. Nanesite je na lice i ostavite je na licu pet minuta potom isperite mlakom vodom.

Masna koža – Maska za lice od blata

Ako jednom tjedno nanesete na lice masku s glinom ili crnim blatom, vaša koža će se očistiti. Naime, glina i crno blato upijaju prekomjernu masnoću i dubinski čiste pore.

NE PROPUSTI  Ljepota i zdravlje: Biljka Gospin plašt liječi sve ženske bolesti

Parna kupelj za lice protiv bora

Najmanje nekoliko puta tjedno njegujte kožu svojeg lica parnom kupelji. Visoka temperatura otvara pore pa se pore mogu čistiti, a toksini i prljavština izlaze van. Parna kupelj je najbrže čišćenje lica od masnoće i prljavštine, dodatno umanjuje utjecaj stresa na lice i osvježava kožu.

Masna koža – Vodica za lice od lavande

Lavandu promiješajte s vodom, ulijte u bočicu sa raspršivačem i povremeno nanosite na lice. Naposljetku, izbjegnite masne kozmetičke preparate bazirane na uljima. Koristite proizvode na bazi vode, jer se lako uklanjaju.

Izvor: www.protivbora.com 

Da li vam je koristan ovaj članak? Možete nam reći u komentarima. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: