Miješano voće s karamelom

Ispod možete vidjeti recept za miješano voće s karamelom. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za slatku rižu na mlijeku” ili “Slatka riža na mlijeku” i kliknete “Search”.

Miješano voće s karamelom
Zdrava hrana i kuhanje

Ukusno miješano voće s karamelom

Sastojci za 1 osobu:

– 1 suha šljiva
– 1/2 kruške (one vrste koja se kuhanjem ne raspada)
– 1/2 jabuke
– limunova korica
– 1 žlica šećera (10 g)
– 1/2 žlice vode

Priprema

Stavite šljivu da se dva ili tri sata moči u hladnoj vodi, zatim je ocijedite, izvadite joj košticu, izrežite na 4 dijela i stavite u malu posudu. Dodajte krušku i jabuku (oljuštite ih, izrežite tvrdu sredinu i razrežite na kriške), koricu limuna, šećer i toliko vode da prekrije voće. Kuhajte oko 10 minuta, dok voće ne postane meko i dok se ne stvori gust sirup. Uspite u kristalnu zdjelu da se ohladi. Prije nego što poslužite, u zdjelicu naspite žlicu šećera, navlažite ga vodom i na umjerenoj vatri kuhajte sve dok ne poprimi smeđu boju poput duhana. Pospite ga po voću i poslužite.

Da li ste isprobali ovaj recept za miješano voće s karamelom? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane. Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

Kuhanjem se pripravljaju juhe, gulaši, razna jela koja se jedu žlicom ili pak jela poput kuhanog povrća, mesa ili tjestenine.

NE PROPUSTI  Kraljevski kolač: Najbolji recepti za slatka jela

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

IZVOR: Wikipedija

Koliko puta tjedno kuhate i koje vam je najdraže jelo? Koje vam je najbolje jelo koje ste do sada pripremili? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: