Ted Bundy: American Boogeyman (2021) – Krimi filmovi

Ted Bundy: American Boogeyman (2021) - Krimi filmovi
Photo: YouTube Dark Star Pictures Trailers

Ispod možete pročitati kratak opis za kriminalistički film Ted Bundy: American Boogeyman, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Ted Bundy: American Boogeyman

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Kriminalistički film

Režija: Daniel Farrands

Uloge: Lin Shaye, Diane Franklin, Julianne Collins, Marietta Melrose, Chad Michael Murray i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Ted Bundy: American Boogeyman je američki kriminalistički film iz 2021. godine zasnovan na životu serijskog ubojice Teda Bundyja. Agenti FBI-a Kathleen McChesney i Robert Ressler su organizatori velike potrage za hvatanje najzloglasnijeg američkog serijskog ubojice.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Kriminalistički filmovi: The Frontier (2015)

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Ted Bundy: American Boogeyman i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)