Mikrodermoabrazija je učinkovit tretman protiv bora

Zdravlje čovjeka: Tretmani za smanjenje bora na licu

Mikrodermoabrazija uključuje odstranjivanje površinskog sloja kože sitnim kristalima pod velikim tlakom, iako to kozmetički saloni nerado tako reklamiraju. Više se naglašava temeljitijem, dubinskom pilingu. Tom se tehnikom uklanjaju mrtve stanice zbog kojih koža da nakon tretmana koža lakše apsorbira sve preparate za njegu kože.

Ali potrebna je pažnja. Naime, to je agresivan tretman i nije za svakoga, pogotovo ne za one koji su blijede puti.

Mikrodermoabrazijom se mogu postići sjajni rezultati, ali sve ovisi o pravilnoj primjeni i tipu kože. Imate li osjetljivu ili suhu kožu, izbjegavajte ovaj tretman!

Kontrolirana mikrodermoabrazija

Kontrolirana mikrodermoabrazija omogućuje polagano uklanjanje površnog sloja kože. Lako ga je kontrolirati uz pomoć sonde koju samo prislonimo na dio kože koji želimo tretirati. Sonda u sebi ima i vakuum tako da odmah usisava kristale nazad, te ih sprema u posebni spremnik.

Kada se skine površni sloj kože, stanice koje se nalaze na površini su potaknute da stvaraju nove stanice, koje izgledaju svježije i na njima se ne vide utjecaji atmosferskih utjecaja.

Nova metoda mikrodermoabrazije

Nova metoda mikrodermoabrazije je dijamantna mikrodermoabrazija, koja koristi prave čestice dijamanta postavljene pod različitim kutovima i gradirane prema veličini dijamantnih čestica. Ovisno o problemu i cilju koji želimo postići (uklanjanje bora, hiperpigmentacija ožiljka ili pomlađivanja kože) i stanju same kože, biraju se različiti dijamantni nastavci koji su najprikladniji za određeni problem.

Nakon što se napravi mikrodermoabrazija, u kožu se ciljano unose aktivne tvari koje su u deficitu (npr. ampule kolagena, liposoma, hijaluronske kiseline, različitih vitamina i minerala Uz odstranjenje površnog sloja kože dolazi do pomlađivanja kože, limfne drenaže, stimulacije mišića. Tretiraju se veće i manje površine precizno.

To je metoda izbora za pomlađivanje šaka, nadlaktica i dekoltea. Izražen je lifting efekt pogotovo donje trećine lica s podbratkom i vratom. Ova metoda do sada ne čisti tako dubinski i temeljito pore, lice, pogotovo crne mitesera te se smanjuje potreba za mehaničkim čišćenjem lica. Nema nuspojava niti je potreban oporavak nakon tretmana. Nadoknadom kisika proizvodnja energije se povećava te stanice budu otpornije što se odražava mladenačkim izgledom kože. Povoljno utiče i na ožiljke koje može smanjiti.

Metoda nije bolna niti nelagodna. Poslije tretmana ne zaostaje crvenila kože. Može se obaviti za vrijeme pauze i vratiti na posao bez ikakvih tragova na koži.

Već nakon prvog tretmana se vide znatni rezultati. Broj tretmana varira od 1-5 tretmana ovisno o tome za što se koristi tretman, a sve u cilju rješavanja određenoga kožnog problema.

Na mikrodermoabraziju se možete odlučiti ako imate:

• atrofičnu kožu koja je izgubila elastičnost

• staračke pjege i pigmentne lezije

akne, ožiljke kao posljedica akni

• ožiljke na licu i tijelu

• strije

• bore na licu

• proširene pore

Poslije mikrodermoabrazije možete očekivati:

• stimulacija i obnavljanje stanica epidermisa (površnog sloja kože)

• vidljivo povećanje gustoće i svježine kože

• poboljšanje cirkulacije u koži

• vidljivo smanjenje pora

• vidljivo smanjenje bora i mrljica na koži

NAPOMENA: Preporuka je da se prije tretmana posavjetujete s liječnikom.

Izvor: www.protivbora.com

Da li ste se vi podvrgli ovome tretmanu kože i da li vam je pomogla mikrodermoabrazija? Možete nam reći u komentarima. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: