Molitve Duhu Svetom koje će vam sigurno pomoći

Molitve Duhu Svetom koje će vam sigurno pomoći
Duh Sveti

U ovoj objavi možete vidjeti neke molitve Duhu Svetom. Te posebne molitve će sigurno pomoći vama i vašim bliskim ljudima, obitelji, prijateljima itd. Da se podsjetimo, molitva je religijsko obraćanje Bogu, moljenje Boga za nešto, zahvaljivanje i razgovor s Bogom. Ako vas zanima, pogledajte neke molitve za blagoslov jela.

Svete molitve Duhu Svetom

Dođi, Duše Sveti, izlij na nas more svoje milosti i stvori nove Duhove u svojoj Crkvi, u svojim biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama, vjernicima i nevjernicima, grešnicima i svima nama, u svim narodima svijeta! Dođi k nama i preobrazi nas, obrati nas, spasi nas, pomiri nas i posveti nas! Nauči nas da budemo potpuno Kristovi, potpuno Tvoji, potpuno Božji!

Bože, molimo te da uz dar jezika izliješ na nas i dar tumačenja, često nismo ni slušali tvoj glas u svome srcu, zato omekšaj naša srca da čujemo tvoj glas i tako služeći se ovim darom Duh sveti preko nas djeluje na ljude.

Lijepe molitve

Izbori u nama, Duše Sveti, duh straha Božjega. Inače ćemo još više strahovati pred ljudima i bojažljivo drhtati pred njihovim udarcima i prijetnjama. Otjeraj naše strahove! Nauči nas bojati se onoga zadnjeg Suca, Boga koji dolazi!

Izmoli u nama, Duše Sveti, duh pobožnosti. Inače ćemo i dalje razgovarati sami sa sobom i biti izgubljeni. Ušutkaj naš govor! Nauči nas da zašutimo i stvaramo prostora Božjoj riječi u nama.

Rasplamsaj u nama, Duše Sveti, duh znanja. Inače ćemo i dalje zlorabiti stvorenja i slaviti napredak na već spaljenoj zemlji. Pokreni istraživače! A nas nauči na koljenima slijediti zakone tvoga svemira!

Dobre molitve Duhu Svetom

Stvori u nama, Duše Sveti, duh razuma. Inače će nam misli biti još sebičnije. Oslobodi nas loših misli. Nauči nas da su sloboda, mir i pravednost naš zajednički dar i da nam je cilj dijeliti ih sa svima.

NE PROPUSTI  Druga knjiga o Makabejcima 3: Biblija i Stari zavjet

Izlij u nas, Duše Sveti, duh jakosti. Inače ćemo bez otpora plivati nizvodno u velikoj rijeci života. Ulij nam nadu po kojoj ćemo biti usidreni u Bogu.

Duše Sveti, izmami u nama duh savjeta. Inače ćemo i dalje lutati neodlučni plašeći se rizika vjere. Oslobodi nas okova naše sumnje i daj nam odlučnosti usmjeriti kormilo prema Bogu.

Primjerene molitve

Udahni u nas, Duše Sveti, duh mudrosti, inače ćemo i dalje smatrati sebe pametnima i učenima a u svemu ostati na površini. Rastvori naša opažanja! Nauči nas osjećati pravi život i tihu radost.

Duše Sveti, dođi poput moćnog vjetra u naše u naše crkve, u naše kapelice, u naše molitvene prostore, u bogate kuće kao i u najskromnije stanove. Ispuni cijelu zemlju svojom svjetlošću, svojom utjehom i svojom ljubavlju.

Dođi, Duše Sveti, donesi svijetu svježinu svoga daha koji posvećuje. Zaogrni sve ljude svojom milosti! Sve ih ponesi u sjaju tvoje slave! Dođi ih utješiti u njihovoj tjeskobnoj sadašnjosti, prosvijetli nesigurnu budućnost tolikih, učvrsti one koji još oklijevaju na Božjim putovima.

Duše Sveti koji nadahnjuješ istinom, daj svim dušama glad za svetim stvarima; neka prodru u duboke ljepote tvojih tajanstvenih nastambi. Neka uđu u tajno kraljevstvo Božjih otajstava, kao što je Riječ Božja obećala; tada će njihov život, potpuno preobražen, potpuno obožanstvenjen u Kristu, dosegnuti beskrajnu moć, zahvaljujući vrijednosti tvoga božanskog bogatstva.

Najljepše molitve Duhu Svetom

Dragi Bože, hvala Ti za Tvoju beskrajnu ljubav u kojoj si predao svoga Sina da umre na križu za mene grešnika. Isuse, moj Spasitelju, hvala Ti što si uzeo moje grijehe i ponio ih na svom tijelu na križ. Hvala Ti što mi daješ Duha Svetoga. Duše Sveti, zahvaljujem Ti što me činiš bratom Isusa Krista.

NE PROPUSTI  Levitski Zakonik 12: Biblija i Stari zavjet

Duše Sveti, žao mi je zbog svih mojih grijeha koje sam počinio opirući se Tvojoj snazi i djelovanju. Prihvaćam Isusa kao jedinog Gospodara svoga života. Duše Sveti, Ti ljubavi Oca i Sina, da bih sasvim pripadao Tebi, posvećujem Ti sada svoje tijelo i dušu, svoj um i cijelo biće, misli i želje, riječi i djela, radosti i tuge, svoj život i smrt. Ti budi Gospodar moga života. Duše Sveti, ispuni me, osnaži me i vodi me.

Najbolje molitve

Duše Sveti, zazivam te da budeš Gospodar cijelog mog bića, s vjerom i nadom u Tvoju beskrajnu ljubav. Odričem se svakoga zloga duha i njegova djelovanja, a prihvaćam Tebe, Duše svjetlosti, ljubavi, mira i reda. Posvećujem Tebi sve svoje sposobnosti i u Tvome svjetlu želim djelovati.

Dahni u mene, Duše Sveti, da moje misli budu svete! Pokreni me, Duše Sveti, da moj posao bude posvećen! Privuci moje srce da zavolim samo ono što je sveto! Zaštiti me, Duše Sveti, da mogu uvijek biti svet. (Sv. Augustin)

Da li ste molili ove molitve Duhu Svetom? Možete nam reći u komentarima ove objave i navesti još neke molitve. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: