Molitve za blagoslov jela koje će vam sigurno pomoći

Molitve za blagoslov jela koje će vam sigurno pomoći
Molitve

U ovoj objavi možete vidjeti neke molitve za blagoslov jela. Te posebne molitve će sigurno pomoći vama i vašim bliskim ljudima, obitelji, prijateljima itd. Da se podsjetimo, molitva je religijsko obraćanje Bogu, moljenje Boga za nešto, zahvaljivanje i razgovor s Bogom. Ako vas zanima, pogledajte neke molitve za brak.

Svete molitve za blagoslov jela

Bože, Ti si htio da učenici u Emausu prepoznaju Krista uskrsloga u lomljenju kruha. Blagoslovi ovaj kruh, meso, jaja… da i mi koji ovo budemo blagovali danas i svakog dana našega života s vjerom susrećemo tvoga uskrslog Sina, od njega primamo kruh života te po njemu i sami dostignemo slavu uskrsnuća. Amen.

Bože, po smrti i uskrsnuću svoga Sina Isusa Krista si obnovio ljudski rod i cijeli svemir. Blagoslovi ovu hranu i piće – da nam bude znak uskrsne obnove. Daj da svi koji blagujemo ovo jelo ustrajemo u tvojoj milosti i živimo kao novi ljudi. Amen.

Svaki obrok nas treba podsjećati na gozbu tijela i krvi Kristove, na Isusovu Posljednju večeru i na lomljenje kruha po kojem su učenici prepoznali uskrsloga Gospodina. Neka nam zato ovaj blagoslov jela bude znak Euharistije, da u blagovanju ove uskoro blagoslovljene hrane, u zajedništvu i ljubavi svoga obiteljskog stola budemo trajno povezani s uskrslim Gospodinom i živimo kao novi ljudi.

Lijepe molitve

Blagoslovi, Bože, nas i ove tvoje darove što ćemo ih sada blagovati i podaj onima koji nemaju. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Zahvaljujemo ti, Bože za sva dobročinstva tvoja, koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen. “Očenaš

Da li ste molili ove molitve za blagoslov jela? Možete nam reći u komentarima ove objave i navesti još neke molitve. Hvala

NE PROPUSTI  Knjiga o Sucima 2: Biblija i Stari zavjet

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.