An American in Paris (1951): Film Vincentea Minnellia

An American in Paris (1951): Film Vincentea Minnellia
Photo: YouTube BFITrailers

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, mjuzikl i romantični film An American in Paris (Amerikanac u Parizu), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film An American in Paris

Godina filma: 1951

Filmski žanr: Drama, mjuzikl, romansa

Režija: Vincente Minnelli

Uloge: Susan Cummings, Madge Blake, Oscar Levant, Hayden Rorke, Gene Kelly i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film je inspiracija skladbom Georgea Gershwina. Jerryja Mulligana, američkog slikara u Parizu, “otkriva” utjecajna nasljednica koja je zainteresirana za više od Jerryjeve umjetnosti. Jerry se zauzvrat zaljubljuje u Lise, mladu Francuskinju koja je već zaručena za pjevača iz kabarea. Jerry se šali, pjeva i pleše sa svojim najboljim prijateljem, žestokim budućim koncertnim pijanistom, dok romantičnih komplikacija ima na pretek.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Babymother (1998): Dobri glazbeni filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film An American in Paris i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.