Najbolji avanturistički filmovi: Kate (2021)

Najbolji avanturistički filmovi: Kate (2021)
Photo: YouTube Netflix

Ispod možete pročitati kratak opis za film Kate. Ako vas zanimaju još neki najbolji avanturistički filmovi ili neki drugi filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Najbolji avanturistički filmovi: Kate

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Akcija, avantura, kriminalistički film

Režija: Cedric Nicolas-Troyan

Uloge: Woody Harrelson, Mary Elizabeth Winstead, Michiel Huisman, Miku Patricia Martineau, Miyavi i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Pedantna i nadnaravno vješta, Kate je savršen primjerak fino ugođenog ubojice na vrhuncu svoje igre.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati. Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Buffalo Bill and the Indians, or Sitting Bull's History Lesson

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali Kate i ako jeste, koja je vaša ocjena filma i koji su vam najbolji avanturistički filmovi koje ste pogledali do sada? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.