Najzdravije vrste povrća po horoskopskim znakovima

U ovoj objavi možete pročitati koje su to sve najzdravije vrste povrća i to po horoskopskim znakovima. Nadamo se da vam ovo prije nije bilo poznato i da će objava u vama pobuditi veliko zanimanje.

Najzdravije vrste povrća po horoskopskim znakovima
15 najzdravijih vrsta povrća po horoskopskim znakovima

Onaj tko se pravilno hrani – a povrće igra presudnu ulogu – ostaje duže zdrav i mlad. Stručnjaci za prehranu sa Sveučilišta u Stockholmu preporučuju zbog osobito vrijednih sastojaka sljedećih 15 vrsta voća i povrća:

Zanimljivo najzdravije vrste povrća

JABUKA: Sastojci jabuke snižavaju količinu kolesterola u krvi, pospješuju probavu, a živčanom sustavu daju novu snagu. Sve to je posebno značajno za Bikove, Djevice, Rakove, Vage, Škorpione, Strijelce i Ribe.

BANANA: Sastojci banane štite od raka, a ujedno su rezervoar energije. Bogata kalijem, banana jača srčane mišiće, što je izuzetno važno za Ovnove, Bikove, Lavove i Jarce.

CVJETAČA: Cvjetača sadrži elemente što pomažu razgradnji masti u krvi. Oni smanjuju količinu štetnih sastojaka u stanicama, jačajući obrambenu snagu organizma. Pored toga, pomažu i kod depresija. Posebno bi o tim svojstvima cvjetače trebali voditi računa Blizanci, Rakovi, Vage, Škorpioni i Jarci.

JAGODE: Bogate vlaknastim tvarima i vitaminom C, jagoda je izuzetno povoljna za jačanje obrambenog sustava organizma i za suzbijanje virusa. Ta svojstva jagode trebali bi osobito cijeniti Bikovi, Djevice, Vage, Strijelci, Jarci, Vodenjaci i Ribe.

VOĆE U LJUSCI: Sadrži značajne količine vlaknastih tvari i bjelančevina, što je izuzetno povoljno za obnovu stanica i za probavni sustav. Zbog toga bi voće u ljusci posebno trebali cijeniti Bikovi, Bliznaci, Djevice, Vage, Škorpioni, Jarci i Ribe.

MRKVA: Bogata je vitaminom A koji jača srce i vid, a dobar je i protiv noćnog sljepila. Sve je to posebno važno za Ovnove, Bikove, Lavove, Jarce i Ribe.

NE PROPUSTI  KARDIOVASKULARNA OBOLJENJA - JOŠ JEDAN SLUČAJ ČUDESNOG OPORAVKA

KRUMPIR: Sastojci krumpira, prije svega kalij i vitamin C, djelotvorno su sredstvo protiv upala, povoljno djeluju na rad crijeva, reguliraju probavu. Također su efikasno sredstvo za preventivu protiv raka. Zbog tih svojstva trebali bi ga osobito cijeniti Ovnovi, Blizanci, Lavovi, Strijelci, Jarci i Ribe.

ČEŠNJAK: Sadrži antibiotike što štite krvne sudove. Znatno snižava koncentraciju kolesterola, a to je od posebnog značaja za Ovnove, Rakove, Lavove, Strijelce, Jarce i Ribe.

Još neke vrste

NARANČE: Bogata vitaminom C, naranča je prije svega zaštita od prehlada. Pomažu i pri astmi, slabosti mišića, oboljenja zubnog mesa, pa se posebni preporučuju Ovnovima, Blizancima, Vagama i Strijelcima.

GREJP: Sastojci grejpa pomažu kod visokog krvnog tlaka, djelujući blagotvorno na cijeli krvotok. To bi na umu trebali imati Ovnovi, Rakovi, Jarci i Vodenjaci.

PAPRIKA: Redovno konzumiranje paprike je djelotvorno za zaštitu od raka. Sadrži i mnogo C vitamina. Zahvaljujući ostalim sastojcima, paprika pomaže kod astme, bronhitisa i arterioskleroze. O tome bi trebali voditi računa Ovnovi, Rakovi, Lavovi, Strijelci, Jarci i Ribe.

ŠLJIVE: Izuzetno efikasno sredstvo za čišćenje. Njeni sastojci su uspješna zaštita od virusa i bakterija, a to ne bi smjeli smetnuti s uma Bikovi, Djevice, Rakovi, Vage, Škorpioni, Strijelci i Ribe.

ŠPAROGE: Sastojci šparoge čiste tijelo od raznih štetnih sastojaka, prvenstveno preko bubrega, jer pomažu izlučivanju tekućine. Sadrže, pored toga, minerale važne za gradnju i obnovu stanica. Sve je to posebno značajno za Bikove, Lavove, Vage, Škorpione i Strijelce.

LIMUN: Sastojci limuna, prvenstveno vitamin C, jačaju kosti i vezivno tkivo, štite od infekcija. Posebno su efikasni u zaštiti zubnog mesa. Zbog toga bi ga posebno trebali cijeniti Ovnovi, Vage, Škorpioni, Jarci i Ribe.

NE PROPUSTI  Zdrave namirnice u još zdravijim kombinacijama

LUK: Zahvaljujući sastojcima, luk pročišćava krv i pospješuje probavu, ali pomaže i pri upalama vrata i grla, a isto tako i kod bronhitisa. O takvom djelovanju luka trebali bi voditi računa Bikovi, Blizanci, Vage, Vodenjaci Ribe.

Možda će vas zanimati i ovo: