No Man of God (2021): Drame i biografski filmovi

No Man of God (2021): Drame i biografski filmovi
Photo: YouTube RLJE Films

Ispod možete vidjeti kratak opis za dramu, biografski i kriminalistički film No Man of God. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

No Man of God

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Drama, kriminalistički film, biografija

Režija: Amber Sealey

Uloge: Mac Brandt, Aleksa Palladino, Tom Virtue, Christian Clemenson, Elijah Wood, Robert Patrick i drugi.

Kratak opis radnje filma:

No Man of God američki je kriminalistički i biografski film iz 2021. koji je režirala Amber Sealey. Film je priča o kompliciranom odnosu koji se stvorio između FBI-jevog analitičara Billa Hagmaiera i serijskog ubojice Bundyja tijekom posljednjih godina Bundyjeve smrtne kazne.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Film South Beach Love (2021): Najljepše romanse

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film No Man of God i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: