Not Fade Away (2012): Filmovi Davida Chasea

Not Fade Away (2012): Filmovi Davida Chasea
Photo: YouTube filmovi

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu Not Fade Away, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Not Fade Away

Godina filma: 2012

Filmski žanr: Drama

Režija: David Chase

Uloge: Alex Veadov, James Gandolfini, Lisa Lampanelli, John Magaro i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

U vlaku Keith i Mick razgovaraju o bluesu i rađaju se Rolling Stonesi. Douglas i Joe razgovaraju ispred glazbene trgovine u New Jerseyju i nastaje bend: kako nam kaže Douglasova sestra, jedan je od mnogih koji ne uspijevaju.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

NE PROPUSTI  Film The Social Network (2010): Biografije

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Not Fade Away i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.