The Steam Experiment (2009): Filmovi Armanda Assantea

The Steam Experiment (2009): Filmovi Armanda Assantea
Photo: YouTube High Fliers Films

Ispod možete pročitati kratak opis za triler The Steam Experiment (Parni eksperiment), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film The Steam Experiment

Godina filma: 2009

Filmski žanr: Triler

Režija: Philippe Martinez

Uloge: Eric Roberts, Eve Mauro, Armand Assante, Patrick Muldoon, Val Kilmer i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Bivši profesor smišlja brutalan eksperiment kako bi doznao o učincima globalnog zatopljenja. Zarobivši šest osoba u urbanom turskom kupalištu, obećava da će pregrijati svoje taoce osim ako njegova hipoteza o globalnom zatopljenju ne bude objavljena na naslovnoj stranici njegovih lokalnih novina.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Triler

Triler (eng. thriller) je široki žanr koji obuhvaća film, književnost i televiziju. Triler karakteriziraju dinamika, neprestana akcija i vješti junaci koji moraju osujetiti planove moćnijih i bolje opremljenih zlikovaca. Često se koriste književna sredstva kao što su napetost, skretanje pozornosti i napeti završetci.

NE PROPUSTI  Bereavement (2010): Filmovi Michaela Biehna

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Steam Experiment i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: