The Last Picture Show (1971): Film Petera Bogdanovicha

The Last Picture Show (1971): Film Petera Bogdanovicha
Photo: YouTube Movieclips Classic Trailers

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu i romantični film The Last Picture Show, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

The Last Picture Show

Godina filma: 1971

Filmski žanr: Drama, romansa

Režija: Peter Bogdanovich

Uloge: Timothy Bottoms, Noble Willingham, Sam Bottoms, John Hillerman, Jeff Bridges i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

U malenom Anareneu u Teksasu, u zatišju između Drugoga svjetskog rata i Korejskog sukoba, Sonny i Duane najbolji su prijatelji. Izdržavajući to neugodno razdoblje života između dječaštva i muškosti, njih dvoje provode svoje vrijeme na najbolji način na koji znaju – uz filmsku kuću, nogomet i djevojke.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

NE PROPUSTI  Cry Macho (2021): Drame, trileri i vestern filmovi

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Last Picture Show i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: