Rezanci s parmezanom su ukusno jelo

Ispod možete vidjeti recept kako se pripremaju rezanci s parmezanom. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za kremu od povrća” ili “Krema od povrća” i kliknete “Search”.

Rezanci s parmezanom su ukusno jelo
Kuhanje i zdrava hrana

Ukusni rezanci s parmezanom

Sastojci za 1 obrok:

Rezanci:

– 100 g brašna
– 1 svježe jaje
– sol

Začin:

– 30 g maslaca
– 30 g ribanog parmezana

Priprema

Od cijelog jaja i brašna umijesite dosta tvrdo tijesto bez vode: tanko ga razvaljajte i izrežite na rezance. Uspite ih u 1 litru slane kipuće vode, promiješajte i kuhajte. Kad su meki (ne premeki), ulijte varjaču hladne vode, a zatim ih ocijedite. Naspite ih u posudu, začinite s pola količine maslaca i ribanog parmezana, pa nekoliko minuta miješajte na umjerenoj vatri. Rezance poslužite vrlo vruće na zagrijanom tanjuru, s komadićima maslaca, posute ribanim sirom. Pazite da rezance predugo ne miješate, jer bi se mogli raspasti, a mogli bi djelovati i kao da su podgrijavani.

Da li ste isprobali ovaj recept kako se pripremaju rezanci s parmezanom? Recite nam u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitajte još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane. Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

Kuhanjem se pripravljaju juhe, gulaši, razna jela koja se jedu žlicom ili pak jela poput kuhanog povrća, mesa ili tjestenine.

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Hranu u užem smislu čine sljedeći sastojci:

– Ugljikohidrati
– Bjelančevine
– Masti
– Vitamini
– Minerali

Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

No čovjeku je potrebna i voda, koju je čovjek u predindustrijskom društvu dobivao kroz namirnice biljnog porijekla (voće i povrće), a kako danas mnogi jedu nezdravo (jako malo voća i povrća) vodu je potrebno unositi samostalno.

IZVOR: Wikipedija

Koliko kuhate puta tjedno i koje vam je najbolje jelo? Recite nam u komentarima. Hvala!

Možda će vas zanimati i ovo: