Richard Jewell (2019): Najbolji filmovi Clinta Eastwooda

Richard Jewell (2019): Najbolji filmovi Clinta Eastwooda
Photo: YouTube Warner Bros. Entertainment

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, biografski i kriminalistički film Richard Jewell, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Richard Jewell

Godina filma: 2019

Filmski žanr: Drama, biografija, krimić

Režija: Clint Eastwood

Uloge: Billy Slaughter, Olivia Wilde, Kelly Collins Lintz, Bill Clinton, Kathy Bates i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na istinitoj priči o Richardu Jewellu, zaštitaru koji je otkrio bombu i spasio mnoge živote na koncertu u Centennial Olympic Parku tijekom Ljetnih olimpijskih igara 1996. u Atlanti, Georgia. Mnogi su ga vidjeli kao heroja, a FBI i mediji osumnjičenog.

Trailer

Pogledaj film na Netflixu

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

NE PROPUSTI  Mayday (2019): Akcije, drame i horror filmovi

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Richard Jewell i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: